• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
GSS Prim borcu olanlar dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlar dikkat. SGK Batman İl Müdürlüğü, gelir testine girmediği için borç yüküyle karşılaşanların 31 Mart tarihine kadar Gelir Testi Tespiti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 30 Nisan tarihine kadar da SGK’ya başvurmaları gerektiğini duyurdu.

Gelir testi yaptırmayan kişilere 2012’den bugüne kadar aylık 288 lira prim borcu yansıtıldığını, bu kişiler için verilen 6 aylık sürenin Mart ayının sonunda sona ereceğini söyleyen SGK İl Müdürü Ökten, “Gelir seviyelerinin tespit edilebilmeleri için tanınan sürelerde gelir testini yaptırmayanlara en yüksek prim tutarı üzerinden borç çıkartıldı. 2012 Yılından beri yükümlülüğü yerine getirmeyen kişilerin biriken borcu çok yüksek rakamlara ulaşmıştır. Üstelik bu kişiler sağlık hizmetlerinden de yararlanmıyorlar. Milyonlarca Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlusunun torba yasa ile getirilen imkândan yararlanması için süre azalıyor. Gelir testine girmediği için yüklü borçla karşılaşanlar ay sonuna kadar başvuruda bulunmalı. Yapılacak gelir testi sonucuna göre borçlar yeniden güncellenecektir.” dedi.

Gelir testi yaptırmamış olanların bir kısmına tebligat yapıldığını ve dolayısıyla borcu olanların borçlu olduklarını bildiklerini belirten Ökten, “Ancak bir kısmına hiç tebligat yapılmadığı için henüz borçlu olduklarını bilmiyorlar. O nedenle tebligat yapılmasını beklemeden gelir testi için başvurmaları gerekiyor. Yapılandırma için talepte bulunanlar gelir düzeyine göre test sonucunda aile içinde kişi başına düşen gelir 400 TL’nin altında olanlar prim borçlarının tamamı silinecek ve bundan sonra da primlerini devlet ödeyecek olup sağlıktan da yararlanmaya başlayacaklar. Eğer gelir bu rakamın üzerindeyse, gelir oranında belirlenecek prim geçmişe yönelik olarak yeniden hesaplanacak olup ve böylece geliri asgari ücretin 2 katından fazla olanların resen açılan kayıtları çıkan gelir testine göre borçları yeniden yapılandırılacak.” diye konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir