• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
HÜDA PAR`dan Eğitim Bir Sen`e hayırlı olsun ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir Sen Genel Başkanlığına seçilen Ali Yalçın'ı bir heyetle hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz,  gündemi değerlendirerek toplumsal alanda STK'ların önemine vuru yaptı.

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Yalçın ziyarette yaptığı değerlendirmede, ‘`Yapılan ziyaretten memnuniyet duyduk, Eğitim Bir Sen olarak Türkiye'de çatışma alanlarının tamamına ilişkin düşüncesi olan, özlük ve özgürlükler anlamında kazanımlarda imzası olan bir kuruluşuz, dolayısıyla sorunları sadece eğitim çalışanların spesifik olarak özlük sorunları görmeyen, insanlığın temel bütün problemlerine ilişkin söyleyecek sözü duruşu ve bakışı olan bir teşkilat olduğunu belirtti. Sendikacılığı sadece ücret zemininde yapılan bir uğraş olmaktan çıkardık ve bu noktada ücret zeminini içinde bulunduran bir hizmet mekanizmasına dönüştürdük. Toplumun talepleri noktasında bakışlar ortaya koymak, onlara yeni çözümler getirmek sorunlarla değil çözümlerle güçlenmek anlamında sendikacılığa yeni bir format atan kitle olduk.``  Dedi.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ise yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi ‘` Eğitim Bir Sen ortak hassasiyetlerimizin olduğuna inandığımız bir kurumdur, bu açıdan önemsiyoruz. Eğitim camiasında İslam`ı referans alan bir kurumun varlığı, özellikle Türkiye'de yaz boz tahtası haline dönüştürülmüş eğitim meselesine, Müslüman halkın inançları ve değerleri doğrultusunda çözümler önermiş olmasını biz gerçekten önemsiyoruz. Bu doğrultuda Eğitim Bir Sen camiasının çok ciddi bir fonksiyon icra edeceğini düşünüyoruz.

Sendikal faaliyetlerin ilgili memur ya da işçilerin birtakım özlük haklarını iyileştirmekten ziyade, kaynağını bizatihi bu halktan ve inandığı değerlerden alan bir çözüm mekanizması işlevi görmesi gerekir ``

Ziyarette Eğitim Bir Sen Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakır'da hazır bulundu. (İLKHA)     

Bu haberler de ilginizi çekebilir