• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
Adana`da 52 adet yeni araç törenle hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi`nce alınan 52 yeni aracın hizmete girmesi nedeniyle Uğur Mumcu Meydanı`nda tören düzenlendi. Törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, muhtarlar ve Adanalar katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, muhtarlar ve Adanaların katıldığı etkinlikte, Büyükşehir Belediye Bandosu`nun parçaları eşliğinde geçit töreni yapıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı Murat Yaren, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 19 adet araç, Sağlık Daire Başkanlığı için 5 adet, Çevre Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 16 araç, Mezarlıklar Daire Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 8 araç, Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 2 araç, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Park Bahçeler Daire Başkanlığı bünyelerinde kullanılmak üzere 2 adet araç olmak üzere, toplam 52 adet araç ve iş makinesinin temin edilip, Adanalıların hizmetine sunulduğunu söyledi.

Murat Yaren daha sonra, şu bilgileri verdi: “Araçların temininde, ekonomik ve teknolojik hizmet anlayışına uygun, yüksek kalitede hizmet verecek ve şehircilik gelişimine ivme kazandıracak seçimlere azami özen gösterilmiştir. Hizmete sunduğumuz yeni araçların temininden önce yüzde 60`ı, 10 yaş üzeri olan makine parkı yaş dağılımında iyileştirme sağlanmış olup, toplam 130 araç ve iş makinesiyle, 10 yaş ve altı araç oranımızın, yüzde 70`ler seviyesine çekilmesi hedeflenmiştir. Yüksek işletme maliyetlerine ve zaman kaybına neden olan yaşlı makine parkımızın yıllar içinde tamamen gençleştirilmesi öncelikli amacımızdır. Gençleştirmenin yanında Büyükşehir envanterinde hiç bulunmayan mobil vinç, kaldırım süpürge araçları, karla mücadele araçları, mobil sağlık araçları, sosyal hizmet araçları gibi gelişen ve değişen hizmet alanlarıyla oluşacak, öncelikli ihtiyaca uygun, doğru araçların teminiyle hizmet kalitesini korumak ve yükseltmek de hedeflerimiz arasındadır. 2015 Nisan başında 20 adet yeni belediye otobüsü de hizmete konulacaktır.”

Adana Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı`nca, belediyenin çeşitli birimlerinde kullanılmak üzere alınan 52 araç ve iş makinesi, Uğur Mumcu Meydanı`nda düzenlenen törenle hizmete girdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir