• DOLAR 32.317
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2283.309
  • ...
OSİYAD: Boylu ailesine verilen sözler tutulmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Osmaniye`de yaptığı hayırlı faaliyetlerle adını duyuran Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD), İslami yaşantısından dolayı cezaevine atılan ve 20 yıldır cezaevinde bulunan Fikri Boylu`nun yüzde 99 engelli olan oğlu Yahya Boylu`yu evinde ziyaret ederek ailenin sorunlarını dinledi.

Ziyaretle ilgili olarak İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan OSİYAD gönüllüsü Abdulkadir Alakuş, mağdur aileye sahip çıkılması ve tedavisi için verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini aktardı.

Daha önce Yahya Boylu ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını ve Yahya`nın mağduriyetini medyadan takip ettiklerini dile getiren Alakuş, Ziyaret esnasında aileden bu konuda bilgi aldıklarını ve çok büyük bir mağduriyetin yaşandığına şahit olduklarını söyledi.

“Aileye verilen sözlerin tutulması lazım”

Baba Fikri Boylu`nun 28 Şubat sürecinde mağdur olduğunu ve hala da İslami faaliyetlerinden dolayı cezaevlerinde yattığını kaydeden Alakuş, sözlerini şöyle tamaladı:

“Bunların mağduriyeti hala devam ediyor. Şu anda herkesin ve her kesimin haklarının verildiği bir dönemde maalesef Müslümanların ve İslami camiaların uğradığı saldırılar, yaşadıkları mağduriyetler yanlarına kar kaldı. Bu anlamda kamuoyuna da görevler düştüğünü düşünüyoruz. Başbakan ile Cumhurbaşkanına duyurmak istiyoruz. Bu ailenin mağduriyeti bir an önce giderilmelidir.  Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından aileye verilen sözler vardı. Başbakan buraya kongre için geldiği vakit Yahya Boylu`nun ailesiyle görüşmesinden sonra bazı sözlerin verildiğini ve bu sözlerin de tutulmadığını gördük. Bu ailenin mağduriyeti giderilsin. Bu ailenin görülmesi lazım.” (Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir