• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Ahir Zaman Fitnesi ve Akibet(1)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamd alemlerin Rabbi, yegane sahibi, kanun ve hüküm koyucu, yoktan var eden, var iken yok eden, zerreden milyona hesap soran, verdikleri nimetlere karşı şükür isteyen, isyan tuğyanlarının ayyuka yükseldiği zamanda, iman libasını giyebilmemiz için rehberler gönderen kâinatın yegane sahibi Allah`a dır. Selat Muttakilerin, mücahidlerin önderi, ümmetinin dalalet çukuruna düşmemesi için, Rabbine dua eden, Ümmetin biricik Peygamberi Hz. Muhammed aleyhi selatu ve sellemin üzerine olsun. Selam O`nun takipçileri olan, gökyüzünde yıldızlar gibi parlayan, cepheden cepheye koşarken fitne çukuruna düşmemek adına adeta çırpınan ashabının üzerine olsun. Selam, kıyamete kadar, O (s.a.v)`nun yolunu sürdürecek olan, muttaki, muvahhid ve mücahidlere olsun. Selam Ahir zamanda fitne çukurundan kendini muhafaza eden, Cehennem azabından korunmak ve korumak için çarpışan, zindanları medrese, şehadeti saadet, sürgünleri seyahat bilenlerin üzerine olsun.

Ey yok olmaya ölüme ve zevale mahkûm dünyanın geçici zevklerine aldanmış kişi!

Pek yakında isteğinle olmasa da göçüp gideceğin şu dünyayı geçici hülyalarını hayallerini düşünüp durmayı bırak artık.

Ey Müslüman!!!

Bu dar-ı fani (geçici hayat) gafletinden uyanıp gerçek hayata hazırlanma vaktin gelmedi mi? fani olandan sonsuz olana yönelmek için daha ne kadar bekleyeceksin ?

Ey Müslüman !!!

Bir gün mutlaka öleceksin ve her nefis ölümü tadacaktır. Kâfir de, mü`min de, zalim de, haramza de de… canlı olan bütün her şey istisnasız kara toprağa gömülecektir.

Ey Kardeş !

Önemli olan fani hayattan ebedi hayata geçmeden, şu muzır ahir zaman fitnesinden kurtulup, ebedi hayatının nasıl bir yaşamaya intikal edeceğini düşünmendir.

Dedim ya Ey Müslüman kardeşim!

Sen de er ya da geç öleceksin belki yarın bel ki daha yakın bir zamanda.

Ey Ahir zamanın zevklerine dalan, fani olan aşkı, dünya malını, nefsine hoş gelen ve nefislerinin heva ve hevesleri peşinde akîbetini düşünmeden gafilce yol alan kardeşim!


Azrail ansızın karşına çıkınca hiçbir hazırlık yapmadan ona yakalanırsan halin nice olur. Birden kapının parçalandığını, karanlığa bürünmüş, aklının alamadığı kadar korkunç bir yaratık şeklinde karşına çıktığını bir düşün!

Yalnızsın…

Feryat ve figanların arşı titretircesine yükselecek ama kimse çığlıklarını bile duymayacak. Gözleri kor ateş, ağzından akan salya ateş lavı gibi, burnundan ve gözlerinden koyu zifiri dumanların tüttüğü Azrail`in, bütün haşyeti, korkunçluğu ve dehşetiyle avını parçalayan vahşi yaratıklar gibi kükrediğini ve sana doğru ilerleyişini bir düşün?

Ve hazin bir son, bu son ebedi ve sonu olmayan bir son ki herkes kendi derdine düşecek en sevdiğin insanlar bile hızla senden uzaklaşacak. Hatta sırf kendini kurtarmak için seni ateşlere itecekler. Dünyada iken üzülmene bile tahammül edemezken, o dehşetli manzara karşısında, can havliyle seni yakıcı ateşin çemberine atacakları zamanı düşün ve öyle hareket et !

Ahir zaman fitnesiyle çalkalanıp gezindiğin bu dünyayı çok fazla takmayı ve içindeki servetlere tamah etmeyi bırak. Şüphen olmasın ki Rabbin ;

"İçinizden, oraya uğramayacak hiçbir kimse yoktur. Bu, rabbin için kesinleşmiş bir hükümdür. Sonra biz, Allah`tan sakınanları kurtarırız; zalimleri de diz üstü çökmüş olarak orada bırakırız." Meryem 19/71-72 Şeklinde buyuruyorken, sen düşün ahir zaman fitnelerinden korunmanın senin için ne kadar önemli olduğunu. Hem Peygamberin seni uyarıyor ahir zamana karşı.

Düşün Ey Kardeşim !

Rehber edindiğin peygamber (s.a.v) 1400 yıl evvel bu zamandan haber veriyor. "İlim azalacak,cehalet,anarşi ve cinayetler artacak,adam öldürmek hafif bir suç sayılacak." Sakın ola ki sen bunlara aldanıp, sana gönderilen kutsal kitabı bırakma. İlmin azaldığı, bel`am alimlerin çoğaldığı bir zamandasın. Kendini yetiştirmezsen, ahir zaman gibi bir zamanda, sözde hocalar, şeyhler, liderler senin ter-û taze beyninin en ince damarlarına kadar girip asıl yaşaman gereken İslami hayattan bilmediğin, sünnette yeri olmayan bid`atler dolusu bir hayata itecekler. Doğru ile yanlışı ayırt edemeyecek duruma geleceksin ve belki Cehenneme girmene neden olacak hareketler gözünde hayır ve hasenat olarak görünmeye başlayacak beklide yaptıklarınla övüneceksin.

Oysa bil ki ey kardeşim !!!

İlim sadece alimde değil, sende de olmalı. Sünnet sadece şeyh’lerde, alimlerde, hocalarda değil sende de olmalı Camiilere memur olarak atanan namaz kıldırma memurları, izinli günlerinde namaz kılmaz hale geldiler. Bu hal-u vaziyeti düşünerek sende ilim ve amel sahibi ol kardeş.

Allah`a Emanet Olun

Muhammed Yusuf Şehitoğlu / doğruhaber 

Devam edecek....

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir