• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Midyat`ta 120 kişilik medresenin temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat`ın Bağlar Mahallesi`nde yapılması planlanan kadınlara yönelik Arapça, Tefsir, Hadis ve bütün İslami ilimlerin eğitimini verecek 120 kişilik yatılı medresenin temeli halkın katılımıyla atıldı.

Medrese sorumlusu Abdurrahim Kaya yaptığı açıklamada, “Medresemiz üç yıldan bu yana 55 kız öğrenciye Arapça, Tefsir, Hadis ve bütün İslami ilimlerin eğitimini vermektedir. Bir hayırsever aile tarafından üç yıldır karşılıksız bize yer tahsis edilmişti. Ama yerimizin küçük olması ve taleplerin çok olması sonucunda, hayırseverlerin yardımı ile bir arsa aldık ve temelini şuanda atmış bulunmaktayız. Bir yıl içerisinde inşallah bitirmeyi planlıyoruz. Medresemiz 4 katlı ve bin 500 metre kare iç alanı olarak bayanlara yönelik 120 kişilik yatılı hafızlık hizmeti verecektir. Medresemiz iki bölümden oluşmakta, birinci bölüm yatılı hafızlık diğer bölüm yediden yetmişe İslami eğitim alabilecek şekilde İlçe Müftülüğünün desteği ile hizmet verecektir.” dedi.  

Yeni bir sahabe nesli oluşturmak için medreselere sahip çıkalım

Temel atma töreninde bir konuşma yapan ve medreselerin önemine dikkat çeken bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla İbrahim Akar, “Yeni bir sahabe nesli oluşturmak için bu medresenin temeli atılacak. Bundan dolayı temeli atacağımız bu medresemiz Resulullah`ın kurduğu o Suffe Okulunun müfredatını inşallah bizlere hatırlatacak tekrar yaşatacaktır. Ve bu medreseler sayesinde toplumumuzda yaşanan olumsuzluklar bitecektir. Tabi bu konuda bizlere büyük görevler ve büyük işler düşüyor. Zenginlerimiz, hayırseverlerimiz bu medresenin daha erken bitmesi için ellerinden gelen yardımları esirgememeleri lazım. Herkes fedakârlık yapmalıdır. Kimisi eliyle, kimisi diliyle, kimisi malıyla, kimisi de kalemiyle bu medreseye katkı sunmak zorundadır.” ifadelerinde bulundu.

Temel atma töreni yapılan dua ile son erdi. (M. Sait Başaran - İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir