• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Elektrik faturalarına hayali fiyatlar yazılıyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı’da elektrik dağıtım şirketinin faturalara hayali olarak kesme-bağlama fiyatı eklediği iddia edildi. Şirket yetkilisi ise vatandaşı mağdur etmemek için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Abone sahipleri düzenli olarak elektrik borçlarını ödediklerini, borçları olmamasına rağmen şirketin faturaya, elektriği kesmediği halde ücret yansıttığını, birçok abonenin gereksiz yere 20 TL ödediğini söylediler.

İkamet ettiği evinin elektriği kesilmemesine rağmen faturaya ekstra olarak ücret yazıldığını belirten Halis Tandır, elektrik dağıtım şirketi olan ARAS EDAŞ’a giderek itirazda bulunduğunu, yetkililerin verdiği ücreti bir sonraki ayın faturasına yansıtacaklarını ifade ettiklerini söyledi.

“Ödeme yapanlar dikkat etsinler”

Tandır, “Elektrik faturalarına kesme-bağlama cezası geldi. Şirkete bununla ilgili yaptığım itirazdan sonra gelip ikamet ettiğim evin elektrik sayacını kontrol ettiler. Kontrole gelen çalışanlar herhangi bir işlemin yapılmadığını fark ettiler. Bunun hayali olarak yazıldığını bir sonraki ay faturaya bunun yansıtılacağını ifade ettiler. Elektik faturasını ödeyenler dikkat etsinler. Yazık günahtır, zaten halkımız gariban, bir de 19-20 TL ekstradan öderlerse zaten birçok şeyin parasını faturaya yansıtıyorlar, bir de başımıza bunu mu çıkaracaklar.” dedi.

Diğer bir elektrik abonesi Erkan Yeşilçınar ise elektrik borcunu ödemeye gittiğinde abonelerin birçoğunun bu durumdan muzdarip ve mağdur olduğunu gördüğünü belirtti.

Yeşilçınar, “Araştırsınlar, benim elektriğimi kesmişlerse verdiğim 20 TL helal olsun. Ama elektriğimi kesmedikleri halde bu parayı alıyorlarsa bu da zoruma gidiyor. Faturamı ödemeye gittiğim zaman sırada bekleyenlerin hepsinin haksız yere ceza ödediğini gördüm. Peki, bu para kime gidiyor. Şirket binasına giderek bu durumu anlattım. Hak verip, faturayı yazan çalışanı işten çıkaracaklarını söylediler. Mesele çalışan değil ki. Her ay düzenli olarak ödeme yaptığım halde bunun yapılması çok saçma. Ayrıca kanunen, bana önceden borcumu ibraz etmesi gerekiyor. Ödemezsem o zaman elektriğimi gelip keserler. Ama böyle bir şey söz konusu değil. Bundan haberdar olmayıp ödeme yapan dünya kadar insan var.” şeklinde konuştu.

Birçok giderin abonelerden tahsil edildiğine dikkat çeken Yeşilçınar, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına sesleniyorum. Faturaya eklediğiniz giderler var zaten haksız yere bunları ödüyoruz. Sanki lüks bir araç almış onların vergisini veriyoruz. Bu haksız yere ödediğimiz paranın hesabını Allah sorsun. Madem herkes kafasına göre bir şeyler yapıyor. O zaman bizde elektriğimizi kaçak bağlayalım. Bari ceza yazıldığında hak etmiş olalım.” diyerek sitemde bulundu.

“Haksız yere ceza kesildiğini söyleyenler dilekçe ile kuruma başvursunlar”

Şirketin insanları mağdur etmeden hareket etmeye çalıştığını belirten ARAS EDAŞ Ağrı İl Koordinatörü Özgün Ersoyoğlu, “Haksız yere kimseye böyle bir ceza kesilemez. Biz elektriği kesmenin değil kesmemenin derdindeyiz. Çünkü bunun için ekstradan müteahhitlere ödeme yapıyoruz. Bu durum bizim için ayıp, vatandaş içinse zulümdür. Son ödeme için ayın sonuna tarih verilir. Ödeme yapılmadığında ihtar verilir. Bir sonraki ayın 5’inde kesim yapılır. Bunun ötesi mümkün olamaz. Sayacı kesenlerde bize fotoğraf getiriyorlar. Haksız yere ceza kesildiğini söyleyen vatandaşlarımız varsa bize dilekçe ile başvurabilirler. Eğer bir sıkıntı mevcutsa biz gerekeni yapacağız.” dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir