• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Ürdünlü Bakan `Hamas Ürdün`e Yerleşmeyecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÜRDÜN - Ürdün`ün El-Ğad gazetesine konuşan Devlet Bakanı El-Mecali,"Hamas Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal Ürdün`ü ziyaret etmek istiyor. Katar Veliaht Prensi Temim Bin Hamad Âl Sani ile birlikte yapacağı ziyaret için henüz bir tarih belirlenmedi. Tarih Ürdün, Katar ve Hamas`ın ortak kararıyla belirlenecek." dedi.

Meşal`in yapacağı ziyareti Suud veliaht prensinin vefatının geciktirdiğini belirten El-Mecali, Hamas`ın siyasi bürosunu Amman`a taşımasıyla ilgili medyada çıkan haberlerin doğru olmadığını belirterek Ürdün ile Hamas arasındaki ilişkilerin ise gayet iyi noktada olduğunu söyledi.

El-Mecali sözlerini şöyle sürdürdü: "Hamas`a da diğer Filistin gruplarına baktığımız gibi bakıyoruz. Hamas`ı önemsiyor ve saygı gösteriyoruz. Onun konumu, Gazze`deki duruşu bizim için önemlidir. Diğer hareketlerle ilişkimiz olduğu gibi Hamas ile de ilişki ve görüşmelerimiz var. Diğer gruplardan farklı olarak Hamas daha büyük bir harekettir. Bu ilişki Özerk Yönetimle olan resmi ilişkimizi hiçbir zaman zedelemeyecektir."

Hamas`la ilişkilerinin hiçbir zaman kopmadığına dikkat çeken El-Mecali, Hamas liderlerinin sorunsuz bir şekilde Ürdün`e girip çıktıklarını ifade etti. 

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir