• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt'e 8 yeni ambulans hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından Siirt’e tahsis edilen 8 yeni ambulans, düzenlenen törenle hizmete girdi. Böylece Siirt’teki Ambulans sayı 41’e ulaştı.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde Vali Mustafa Tutulmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan ve sağlık personelleri katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz, mevcut ambulansların yanı sıra helikopter ve uçak ambulanslarının da halkın hizmetinde olduğunu söyledi.

Sağlık İl Müdürü Doktor Serkan Aslan ise yaptığı konuşmada, “Bakanlığımızın 2015 yılı içerisinde dağıtımını yaptığı ve ilimize tahsis ettiği 8 adet Acil Yardım Ambulansı ile birlikte toplam ambulans sayısı 41’e ulaşmış olup, bunların içinde 1 adet  ‘4 yaralı taşıyabilen ambulans’, 7 adet kar paletli ambulans ve 1 adet Obez ambulansı mevcuttur. Bu ambulanslarımızdan 2004 ve öncesi modele sahip olan ve ambulans vasfından çıkarılıp evde bakım hizmetleri, UMKE Lojistlik ve acil olmayan hasta taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere 5 adet araç planlanmıştır. İlimize tahsis edilen ambulanslarımız il merkezine 3, Kurtalan, Baykan, Eruh, Şirvan ve Pervari ilçelerine dağıtılacaktır. Ayrıca bu ilçelerimize mevcut diğer ambulanslarımızdan da takviye yapılacaktır.” dedi.

Daha sonra il Sağlık müdürü tarafından, sağlık ekiplerine ambulansların anahtarları teslim edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir