• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
İşaret Dili Kursunu tamamlayanlara sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İpekyolu Gençlik Merkezi ve Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen “İşaret Dili Eğitimi” kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere yönelik sertifika töreni İpekyolu Gençlik Merkezi Sinema Salonunda düzenlendi. Düzenlenen sertifika törenine, Van Vali Vekili Mehmet Parlak, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, aileler ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Açılış töreninde konuşan, Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hatip Çolapkolu, “Öncelikle böylesi güzel kurslar ile biz engelli vatandaşlara hizmet konusunda sonuna kadar destek vererek her zaman yanımızda olan ve imkânlarını bizler için sonuna kadar seferber eden, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürlüğümüze ve çalışanlarına şahsım ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyoruz. Burada kursumuza 25 arkadaşımız başvurdu ve bu arkadaşlarımız  “İşaret Dili Eğitimi” kurslarını en iyi şekilde tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. Kursu tamamlayarak İşaret Dili Eğitimi Sertifikasını almaya hak kazanan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.   

“Hayatımızda 'özürlü' ibaresini kaldırıp bunun yerine 'engelli' ibaresini getirdik”

Ödül töreninde konuşma yapan Vali Vekili Mehmet Parlak ise, şunları söyledi; “Burada bir vali ve aynı zamanda da bir engelli adayı olarak konuşma yapıyorum, engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı aksine engelinden dolayı hiçbir imkândan yoksun kalmamasına özen gösterilmelidir. Ülkemizde gerçek anlamda engelli vatandaşlarımız için birçok yenilikleri hayata geçirildi. Bunlardan birincisi hayatımızda 'özürlü' ibaresini kaldırıp bunun yerine 'engelli' ibaresini getirdik. İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın herhangi bir nedenle bizlere başvurmaları halinde işlerini en sağlıklı biçimde halledebilmelerini sağlamak amacı ile ülkemizin birçok ilinde faklı projeler hayata geçirilirken, ilimizde de Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen 'İşaret Dili Eğitimi' kursu hayata geçirilmiş olup belirli kurs ve eğitimler düzenlenmiştir. Birçok engelli vatandaşımıza çok yararlı bir kursun tamamlandığına inanıyorum. Bu anlamlı projede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Ödül töreni sonunda kursiyerlere sertifikaları Vali Vekili Murat Parlak ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç tarafından verilerken sertifikalarını alan kursiyerlere Tuşba Belediyesi tarafından hediyeler verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir