• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...
Yeni görevleri Madde Bağımlılığı ile Mücadele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Yeni Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü`nün ortak yürüttüğü ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitici Eğitmenliği` projesi kapsamında aralarında öğretmen, sosyolog, psikolog gibi meslek gruplarından bulunan kursiyerlere verilen toplamda 40 saatlik eğitim sonrası 80 kişi eğitimini bitirerek sertifika almaya hak kazandı.

Katılımcıların sertifikaları Kalkınma Ajansı`nda düzenlenen bir törenle verildi.

Düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Taner Bircan, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Vekili Dr. Hasan Maral, Yeni Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü Başkanı avukat Cevdet Nasıranlı, Tekvando Milli Takımı Antrenörü Hacı Özbilek, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurullah Öncü ve kursiyerler katıldı.

Törende açılış konuşması yapan Nasıranlı, tarihin her alanında uyuşturucu ile mücadelenin çeşitli şekillerde yapıldığına dikkat çekerek, uyuşturucu ile mücadelede herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

“Uyuşturucu ile mücadele konusunda ciddi bir çalışma yürütüyoruz”

Diyarbakır`da 10 binin üzerinde çocuğun uyuşturucu müptelası olduğuna dikkat çeken Nasıranlı, uyuşturucunun toplum için artık çok ciddi ve büyük bir sorun olmaya başladığını söyledi.

Nasıranlı, “Bu nedenle çalışmalarımızı daha çok bunun üzerine yoğunlaştırdık. 2011 yılından beri uyuşturucu ile mücadele konusunda ciddi bir çalışma yürütüyoruz. İçişleri Bakanlığı ile yürüttüğümüz proje ile bir milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz. Diyarbakır merkez ve 17 ilçesinde arkadaşlarımız yoğun çaba gösteriyor. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir yıllık proje yaptık. Bunları bile yetersiz gördük ve kulüp olarak kendi başımıza 18 okulda çalışma yaptığımız bir çalışma başlattık. Bugün de 80 arkadaşımıza bu mücadeleyi daha çok yaymak ve birlikte mücadele etmek için sertifikalarını veriyoruz. Hepsine ayrı ayrı minnettarız" ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu ile mücadelede topyekûn bir mücadelenin verilmesi gerektiğine değinen Nasıranlı, “ Yarınlarımız büyük bir risk altında. Bu riski hep beraber, el ele vererek, birlikte mücadele ederek ortadan kaldırabiliriz. Herkesi bu mücadele yanımızda olmaya çağırıyoruz." çağrısında bulundu. – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir