• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 1 Kasım Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle; 

Mezopotamya Gazetesi; `Kur`an Bülbülleri Elemesi Yapıldı`
Kuran Nesli Platformunun başlattığı "Kuranı Güzel Okuma Yarışması"nın finaline katılmak isteyen Beşirili Kuran bülbülleri ter döktü. Jürinin değerlendirme sonucuna göre 100 tam puanla Abdurrahim Kaplan birinci olurken ikinciliği 98,5 puanla Nurullah Yeşil, üçüncülüğü ise 96,5 puanla Hasan İptaş elde etti.
Mezopotamya Gazetesi; `Batman`da Kur`an Bülbülleri Yarıştı`
Kuran Nesli Platformunun başlattığı "Kur`an-ı Güzel Okuma Yarışması"nın Batman finalinde Kuran bülbülleri ter döktü. Yarışmaya âlimler ve Kuran âşıklarının yoğun ilgisi vardı. Yarışmanın sonunda jüri heyetinin verdiği sonuçları Kur`an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun açıkladı. Buna göre: Rahmet Pınarı`ndan İhsan Aydın 79 puanla oldu. İkinciliği 63 puanla Hira-Der`den Sabahattin Çetin alırken, üçüncülüğü 51,4 puanla Sevgi-Der`den M.Ali Ortaç aldı. Dördüncülüğü 51 puanla Hizmet-Der`den A.Rahim Kaplan alırken, beşinciliği 46 puanla Bilge Der`den Mücahit Tufan elde etti.
Doğuş Gazetesi; `Batman ABİGEM İçin Personel Başvuruları Başladı`
Hazırlıklarının büyük bir bölümü tamamlanan ve Batman Ticaret ve Sanayi Odası Bünyesinde hizmet verecek olan ABİGEM (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) Direktör ve Uzman kadroları için Batman İlinden başvuru yapılması öncelikli tercihtir.

`Ticaret Borsası`ndan Van`a 10 bin TL`
Batman Ticaret Borsası Başkanı M. Beşir Altunç ve yönetim kurulu üyeleri Van depreminde afete maruz kalan vatandaşlarımız için 10 bin TL nakdi yardımda bulundu.
Medya Gazetesi; `Depremzedeler İçin Kan Verdiler`
Van`da yaşanan depremden dolayı Batman Emniyet Müdürlüğünün `depremzedelere kan bağışı` kampanyasına Vali Ahmet Turhan, Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Uysal ve emniyet mensupları kan verdi.
`Sel Felaketini Unutmadık, Unutturmayacağız`
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, 5 yıl önce Batman`da yaşanan ve 13 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinden sonra kalıcı çözüm üretilmediğini belirterek, Batman Belediyesi`ni sorumluluğa davet etti.
Batman Barış Gazetesi; `Büyük Operasyon`
Önceki gece Kuyubaşı TOKİ Tarım Evlerinde 3 eve operasyon yapıldı. İstanbul polisi ile birlikte gerçekleştirilen operasyonda yüklü miktarda esrar, kaçak sigara 2 Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 1 tabanca ve 1 el bombası ele geçirildi.
Batman Barış Gazetesi; `Sel Felaketinin 5. Yılı`
31 Ekim ve 1 Kasım 2006 tarihlerinde Batman`da yaşanan ve 13 vatandaşımızın yaşamına mal olan sel felaketi 5. yılına girdi.
Batman Umut Gazetesi; "Esrarengiz Çukurun Sırrı Çözüldü"
Batman`da belediye ekiplerinin yol çalışması sırasında ortaya çıkan 300 metre derinliğindeki çukur ile ilgili çalışma yapan Batman Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan ekip, ön raporunu açıkladı. Raporda; çukurun fay hattı üzerinde olduğu, hattın ölü bir fay olabileceği ancak dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.
Batman Postası Gazetesi; `Ticaret Borsası`ndan Van`a 10 bin TL`
Batman Ticaret Borsası Başkanı M. Beşir Altunç ve yönetim kurulu üyeleri Van depreminde afete maruz kalan vatandaşlarımız için 10 bin TL nakdi yardımda bulundu.
Pusula Gazetesi; `Büyük Operasyon`
Önceki gece Kuyubaşı TOKİ Tarım Evlerinde 3 eve operasyon yapıldı. İstanbul polisi ile birlikte gerçekleştirilen operasyonda yüklü miktarda esrar, kaçak sigara 2 Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 1 tabanca ve 1 el bombası ele geçirildi.
Çağdaş Gazetesi; `Operasyon`da uzun namlulu silah!`
Batman`da İstanbul polisi ile birlikte gerçekleştirilen operasyonda yüklü miktarda esrar, kaçak sigara, 2 Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 1 tabanca ve 1 el bombası ele geçirildi. Kuyubaşı TOKİ Tarım evlerinde üç eve operasyon yapıldı. Operasyonu İstanbul polisi ile birlikte Batman Emniyeti TEM Şubesi, özel harekâtçılar ve Jandarma birlikte gerçekleştirdi. Eş zamanlı operasyonda 400 bin karton kaçak sigara, 2 Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 1 tabanca ve 1 el bombası ele geçirildi. Operasyonda iki kişi de gözaltına alınırken operasyon sırasında narkotik köpeklerinin yaptığı arama sonrası TOKİ su deposunda yüklü miktarda esrar yakalandığı öğrenildi.

Halid Coşkun -İLKHA 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir