• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Suriyeli ailenin dramı yürek burkuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 1, 5 ay önce ülkelerinde ki iç savaştan kaçıp Bursa`ya gelen 6 kişilik Suriyeli aile, zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor.

Önceleri Suriye`nin Halep şehrinde yaşayan ve evlerinin üzerine düşen varil bombasıyla evin reisi Muhammed Yusufi`nin ölmesinin ardından ülkelerini terk edip Türkiye`ye gelen Suriyeli aile, Bursa`nın Yıldırım ilçesine bağlı Hacıvat Mahallesi`nde bir evde yaşamaya çalışıyor.

Ev sahibinin de uzun bir süredir çıkarmak istediği aile, yardımseverlerden uzanacak bir yardım eli bulamazsa birkaç gün içinde evi boşaltmak zorunda kalacak.

Eşi 6 ay önce evlerinin üzerine düşen varil bombasıyla öldürüldü

5 küçük çocuğuyla ortada kalan olan anne Zuke Celeb, yaşadığı dramı güçlükle anlattı. 6 ay önce eşinin uçaktan atılan varil bombasıyla öldüğünü söyleyen Celeb, “Ev sahibi çıkarmak istiyor. Bir an önce bana ev bulunsun. 1,5 ay önce Suriye`den geldik. Eşim vefat etti, engelli çocuklarım var. Ben çalışıyorum, çocuklara bakıyorum. Aldığım para ihtiyaçlarımızı karşılamıyor, yardım bekliyorum. Şimdiye kadar kimse bize yardımcı olmadı. Zaten yeni geldiğimiz için kimse de bizi tanımıyor.” dedi.

İki çocuğu atlan bombalardan yaralandı, ameliyat olmaları gerekiyor

Atılan bombanın etkisiyle bir çocuğunun kulağının koptuğunu ve ameliyat olması gerektiğini belirten Zuke Celeb, çocuklarından Nurhan`ın da atılan bombadan parmaklarının koptuğunu ve tekrar yerine dikildiğini söyledi.

Ev sahibinin hiçbir sebebi yokken kendilerini dışarı atmak istediğini söyleyen anne Celeb, “Sözde çocuklarım küçük olduğu için ev sahibi rahatsız oluyormuş. Bu bizi dışarı atmaya yeterli bir sebep değildir. Biran önce ev bulmamızı istiyor. Çocuğumun birisinin ameliyat olması gerekiyor. Halep`te evimize bomba düştüğü zaman dışarıdaydı ve o da yaralandı. Yüzünde, kulağında 40 dikiş var. Ameliyat olması gerekiyor. Bir çocuğumun ise el parmakları koptu, yeniden dikildi. Ev bulamazsam Suriye`ye geri döneceğim. Kimse ev vermedikten sonra mecburen memleketime döneceğim, orada da öleceğim, burada da.” şeklinde konuştu.

Ev sahibinin verdiği sürenin bugün dolduğunu söyleyen Celeb, yardımseverlerden biran önce çocuklarıyla başını sokacağı bir ev bulması için yardım çağrısında bulundu.

“Bu aileye belediyelerin ve devletin yardım etmesi gerekiyor”

Kendisinin iş yerine yakın bir Suriyeli yoksul ailenin yaşadığını öğrenen ve hemen gidip yardımcı olmaya çalıştığını söyleyen Faruk Aras ise “Suriyeli fakir bir aile olduğunu söylediler. Buraya geldiğimde yerde halı bile yoktu, karton üzerinde yatıyorlardı. Burada bir komşu Allah rızası için ellerinden tutmamış. Kadın hastaydı, çocuklar hastaydı. Kadını bir gece yarısı hastaneye götürüp ilaçlarını aldık. Ev sahibi de şimdi evden çıkarmaya çalışıyor. Rica ettik biraz bekledi ama bugün son gün. Yani bunları kapı dışarı ettiğinde ne yapacaklar, nereye gidecekler. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama bir yere kadar, biz de tıkanınca sokakta kalacaklar. Bu aileye belediyelerin ve devletin yardım etmesi gerekiyor.”şeklinde konuşarak aileye yardım eli uzanması çağrısında bulundu.

Evde sadece bir sobanın olduğunu ve yakacak olarak sadece kâğıt, karton türü şeyler olduğunu söyleyen Aras, “Sokaktan kâğıt falan toplayıp onunla ısınıyorlar o da bitince bu soğuk havada yakacak bir şey bulamıyorlar ve soğukta kalıyorlar.” dedi. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir