• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
Hasankeyf turizmi daha profesyonel olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasankeyf ilçe Kaymakamlığı, ilçeye yılın tamamında turistlerin gelmesi için bir takım düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamada kaymakam Ayca, yılın 12 ayı turizmden faydalanmak için düzenleme getirdiklerini ifade etti.

Bahara girmekle Hasankeyf`in en yoğun dönemine de girmiş bulunacaklarını ifade eden Ayca, “Mart, Nisan, Mayıs dönemleri Hasankeyf turizminin en hareketli olduğu dönemdir. O açıdan biz artık yavaş yavaş bu sezona hazırlanıyoruz. Burayla alakalı da tabi bizim amacımız şu oldu; Hasankeyf'in giriş alanı en güzel mağazasının olduğu bir alandır. Gelen turistlerin muhakkak uğradığı bir alan ama önceki dönemde pek aktif kullanamıyorduk. Biz de burada bazı yatırımlar yapmayı düşündük. Öncelikle bu alanda küçük bir anfi tiyatro yaptık. Şuan 350 kişinin aynı anda oturabileceği bir alan oluştu." dedi.

Yapacakları diğer bir aktivitenin ise bisiklet günleri olduğunu ifade eden Ayca, bu etkinliği de Pazar günü yapmayı düşündüklerini söyledi.

Ayca, "Pazar günü gelecek insanlar buraya bize ait bisikletler olacak. İnsanlar kimliklerini bırakıp buradan bisikletlerini alıp bizim belirlediğimiz bir güzergâh var o güzergâhta bisiklet kullanıp bisikleti geri verecekler. Bunu böyle düzenli bir aktivite haline getirmeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yerli ve yabancı turistlerin turizminden faydalanmak için Hasankeyf`i 12 ay kullanma açısından düzenleme getirdiklerini kaydeden Ayca, “İşte bir yatırımcımızın girişimleriyle bizim de desteklerimizle burada oturma çadırları oluşturuldu. Burası yazın kullanılıyordu ama kışın havalar soğuduğu zaman gelip insanların oturacağı bir mekân yoktu. Bu şekilde oluşturulan çadırlarla bu sorunu da çözdük. Artık burada 12 ay hizmet verilir bir konuma geldik. Bu da Hasankeyf turizmi açısından önemlidir, bir katkıdır ve en azından yılın tamamında gelip Hasankeyf manzarasını artık insanlar görebilecekler. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda buradaki turizmin daha profesyonel olmasını amaçlıyoruz. Bu alanda bazı çalışmalarımız oldu ve bazı çalışmaları da düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde daha güzel bir Hasankeyf göreceğiz.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir