• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Tarsus Devlet Hastanesi Acil Servisi yeni yere taşınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Sarı, Devlet Hastanesi Acil Servisi, bina içerisinde yeni bir yere taşınacağını ve resmi sürecin başladığını, yeni Acil Servisinin 7 ay sonra hizmete gireceğini söyledi.

Sarı, vatandaşın sağlık sorunlarında anında çözüm üretilmesi noktasında önemli bölümler arasında yer alan Acil Servis bölümünün hastane binası içerisinde yeni bir yere taşınarak, önümüzdeki Eylül ayı içerisinde faaliyete geçeceğini söyledi.

Yeni acil servis genişleyecek

Acil Servisin modern görünüm kazanacağını ifade eden Sarı, mevcut Acil Servis'in 800 metrekareden oluştuğunu hatırlatarak, yapılacak olan yeni yerin ise 2 bin 400 metrekare üzerine inşasının gerçekleşeceğini söyledi.

Başhekim Yardımcısı Sarı,  'Acil Uygulama Proje' başlığı altında yapılacak olan Acil Servis Bölüm projesinin şu anda çizildiğini ve gerekli yapım işi ihale sürecine girildiğini belirterek, "Resmi süreç başladı. Projemiz şu anda çiziliyor. Vatandaşımıza en kaliteli hizmeti vermek için kolları sıvadık. Devlet Hastanesi Ana binasında bulunan Acil Servisimizi, Başhekimlik bölümüne taşıyacağız." diye konuştu.

Uzman hekim nöbet sistemine geçilecek

Acil Servis Bölümünün 1. seviyeden 3. seviye'ye yükseleceğini ifade eden Sarı, "Acil Servis içerisinde yer alan Kritik Yoğun Bakım ünitesinde 40 yataklı müşahede salonu olacak. Kırmızı alan olarak belirlenen hayatı tehdit eden ve hızlı, agresif yaklaşım ve acil olarak eşzamanlı değerlendirme ve tedavi gerektiren hastalar için 5 sedye, hayatı tehdit etme olasılığı, uzuv kaybı riski ve önemli morbidite oranı olan hastalara 7 sedye, ayakta başvuran, genel durumu itibariyle stabil olan ve ayakta tedavisi sağlanabilecek basit sağlık sorunları bulunan hastalar için 3 sedye yer alacak." diye konuştu. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir