• DOLAR 32.501
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2502.252
  • ...
Mesleki eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gayrimenkul danışmanlığı, e-ticaret, ön muhasebe, lojistik ve tedarik, grafik tasarım-photoshop, sosyal medya ve dijital pazarlama, moda tasarımı, kalıp ve giysi teknikleri alanlarında düzenlenen eğitimlere katılan kursiyerler için Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Salonu'nda tören düzenlendi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, törende yaptığı konuşmada, eğitimsiz hiçbir projenin hayata geçemeyeceğini söyledi.

GTO üyesi ve büyük çoğunluğu KOBİ niteliğindeki firmaların mesleki eğitim taleplerine cevap vermeye çalıştıklarını belirten Bartık, kurs verilen alanların önemine dikkati çekerek, “Kalifiye elaman sorununa bu tür kurslarla son verebiliriz. Düzenlediğimiz kurslara katılarak emek veren, destekleyen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Eğitimsiz hiçbir proje hayata geçemez. Eğitimle çok daha başarılı noktalara gelebiliriz. Piyasada herkes, kalifiye eleman problemini dile getiriyor. Aslında kalifiye eleman problemi yaşayan birçok sektörde çok iyi insanımız da var. İş dünyası ile kalifiye elemanları buluşturmak gerekiyor. Bu eğitimlerle bunu amaçladık.” dedi.

Gaziantep'te Gayrimenkul’ün, yükselen bir sektör olduğunu bunun için gayrimenkul danışmanlığı olması gerektiğini belirten Bartık, “Biz de bunun için kurs açtık. E-ticarette dünya inanılmaz bir hızla ilerliyor. Gaziantep olarak e-ticarette beklediğimiz yerde değiliz. E-ticarette alacak daha çok yolumuz var. Gaziantep ayakkabı konusunda Türkiye'nin en iyi kapasitesine sahip ama, bunu ön plana çıkaramıyoruz. Moda tasarım ve markalaşma konusunda biraz gerideyiz. Triko ve penye sektöründe çok ürün üretiyoruz ama, iyi bir marka çıkartamıyoruz. Bu kurslarla sektörlere kalifiye elemanlar yetiştirerek, sektörlerin daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika töreni, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir