• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Müslüman Kardeşler İlk Kez Gazze`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kasım ayında yapılması planlanan seçimlerde başarı elde etmesi beklenen Müslüman Kardeşler heyetinin bu ziyareti, Mübarek sonrası Mısır`ın Gazze siyasetinde büyük bir değişimin işareti olarak değerlendirildi.
Cuma El Amin`in liderlik ettiği heyet, Gazze`deki yönetimin başbakanı İsmail Haniye`ye veda ziyareti yaptıktan sonra bir basın toplantısı düzenledi.

Heyet adına konuşan El Amin, ``Gazze`yi ziyaret eden heyette yer kalmaktan çok mutluluk duyuyorum. Adaletsiz ablukaya rağmen bu ziyaret bizi mutlu etti`` dedi.

"SÖZ ETTİKLERİ BARIŞ NEREDE?"
Konuşmasında israil`i de eleştiren El Amin, ``israil barış istediğini söylemesine rağmen, buradayken bile üstümüzde uçuşan uçakların seslerini duyuyoruz. Söz ettikleri barış nerede? Buna dair, barış anlaşmasına dair bir işaret gösterin`` diye konuştu.

Gazze`yi ilk kez ziyaret ettiklerine dikkat çeken El Amin, ``Gazze`yi ziyaret ettikten sonra gördüklerimiz karşısında mutlu olduk. Savaş sırasında yok edilenlerin yeniden inşa edildiğini gördük. Hiçbir zaman çalışmaktan yorulmayan ve Gazze`nin kaybettiklerini yeniden kazandırmaya çalışan gerçek adamları gördük`` diye konuştu.

"ANLATACAĞIM"
israil`in son saldırısında ölenlere de gönderme yapan Amin "Allah`a söz verdikleri şeyi gerçekleştirenleri de gördük" ifadesini kullandı.

Gazze`de değişik yerleri ziyaret etiklerini ve hükümetin yaptıkları karşısında büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden El Amin, `Gidip burada gördüklerimizi anlatacağım. Çektiğiniz acıları anlatacağım. Ayrıca buradaki hükumetin neler başardığını anlatacağım`` şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir