• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
Boylu: Başbakan arayacağız dedi aramadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülke TV'de her Cuma canlı yayınlanan “Pergel” Programına telefonla bağlanarak yaşadığı mağduriyeti kamuoyu ile paylaşan 28 Şubat mağduru Fikri Boylu'nun eşi ve Dünyaya gelmeden Devletin zulmüne muhatap olan yüzde 99 bedensel özürlü Yahya Boylu'nun (20) annesi Şüheda Boylu, 25 Ocak'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları görüşmenin kendilerini umutlandırdığını, ancak görüşmenin üzerinden 1 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen kendilerine geri dönülmediğini belirtti.

Sunuculuğunu gazeteci Nevzat Çiçek'in yaptığı “Pergel” programında, 28 Şubat döneminin mağduru olan kadınların yaşadığı zulüm konuşuldu.

Programa telefonla bağlanan 28 Şubat'ın en büyük mağdurlarından biri olan Fikri Boylu'nun eşi Şüheda Boylu, henüz 2 aylık evliyken soğuk bir kış ayında eşinin tutuklandığını belirterek, “Oturduğumuz evden başka bir eve taşınmak üzereydik. Ben eşimin ailesinde kalırken, eşim evi taşımak için eve gittiğinde polisler tarafından tutuklanmış. Bizim bundan haberimiz yoktu… Eve gittiğimizde kimse yoktu, komşulara sorduk polislerin eşimi tutukladığını söylediler. Çevik Kuvvetlerinden sorduk, Bağlar ve şehirdeki diğer karakollara sorduk, böyle bir şahıs elimizde yok dediler. O zamanlar Diyarbakır`da pek çok faili meçhul cinayetler işleniyordu… Benim korkum eşimin faili meçhul cinayete gitmesiydi.” ifadelerini kullandı.

“İşkenceden yüzü tanınmayacak hale getirilmişti”

Yaktıkları aramaların sonuç vermediğini söyleyen Boylu, eşinden 20 gün sonra haber aldığında cezaevine atıldığını anlatarak, “Eşimi 17 gün boyunca gözaltında işkence yapmışlar. Daha sonra cezaevine konulmuş. Cezaevine başkasını ziyarete giden bir tanıdığa kendisinin cezaevinde olduğunu haber vermesini istiyor. Annemlerin evini aradılar, ‘Fikri Boylu cezaevinde` dediler. Sevindik, yeter ki başına bir şey gelmesin, kaybolmasın cezaevine razıydık. Diyarbakır cezaevinde görüşüne gittiğimde işkenceden yüzü tanınmayacak hale getirilmişti. Ayakta duramıyor konuşmakta zorlanıyordu.  2 ay sonra Bingöl cezaevine gönderdiler.” dedi.

28 Şubat mağdurundan kan donduran iddia

Eşine uydurma suçlamalar yöneltildiğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Şüheda Boylu, o dönem eşinin yeni liseyi bitirdiğini, Öğretmenliği açık öğretimden okuduğunu aktardı. Eşine polis ifadesinin nasıl imzalatıldığının sorulması üzerine kan donduran bir iddiada bulunan Şüheda Boylu, “İfadeyi işkence altında imzalatıyorlar. Kendisi başta üzülmememiz için bu seneye kadar yapılan işkenceleri söylemiyordu… En son 30 farklı işkence yapıldığını öğrendik. Çok affedersiniz altında kan akınca kendinden geçiyor. Sürekli kağıda yanına getirip imza atacaksın diyorlar. Bütün işkencelere rağmen imza atmıyor. Yaşım küçük olduğundan resmi nikah yapmamıştık. Eşime ‘evli misin?` diye soruyorlar, beni almasınlar diye ‘hayır` diyor. ‘Evdeki eşyalar arasında bayan eşyaları bulduk` diyorlar, ‘imza atmazsan eşini buraya getireceğiz` diyorlar… ‘En son eşini buraya gerip gözlerinin önünde ne hale getireceğimizi göreceksin` demeleri üzerine gözü bağlı olduğu halde ifadeye imza attırıyorlar. Mahkemede ne kadar inkar etse de, Çevik Kuvvetteki işkenceciler ile Mahkemedeki Hakim ve Savcılar aynı yere hizmet eden kişiler olduklarından işkence altında imzaladığı ifade üzerinden hüküm verdiler” şeklinde kan donduran iddialarda bulundu.

“Başbakan arayacağız dedi aramadı”

Son olarak yetkililerden beklentilerinin olduğunu söyleyen Şüheda Boylu, “Başbakan Diyarbakır`a geldiğinde kendisine mağduriyetimizi anlattık. Bize gereğini yapacağını söyledi. Numaramızı istediler, kendi elimle Sara (Davutoğlu) hanıma verdim. ‘Size arayacağız` dedi, aramadılar. İnşallah ararlar, aramasını bekliyoruz” diyerek beklentisini dile getirdi.

“Kimse Yahya'nın gözyaşlarının hesabını veremez”

Bu arada Şüheda Boylu'nun anlattıklarını değerlendiren programın stüdyo konukları, “Kimse Yahya'nın gözyaşlarının hesabını veremez” diyerek yetkililerden mağduriyetlerin giderilmesi noktasında adım atmalarını talep etti.  (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir