• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
“Türkiye`de binlerce inançlı insanı fişlendi”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Saadet Partisi İl Başkanlığı Mehmet Fırat, 28 Şubat 1997 yılında ülkede yapılan postmodern darbenin yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı. 

Açıklamasında demokrasinin,  insan haklarının, fikir ve vicdan hürriyetinin hiçe sayıldığı bu karanlık sürecin, bu gün Türkiye`de ortaya çıkan gerçeklerin başlangıç noktası olduğuna dikkat çeken Fırat, “Darbecilerin kirli emellerini gerçekleştirmek için her türlü oyuna başvurduğu ve Refah-Yol Hükümetini iş başından uzaklaştırmak için gerçekleştirilen 28 Şubat post darbesinin, Türkiye`ye verdiği zararların unutulması mümkün değildir. Batı Çalışma Gurubu adı altında Türkiye`de binlerce inançlı insanı fişleyen, sokaklara paralı militanlar dökerek, o günkü siyasi iktidar aleyhinde sloganlar attıran, gözlerini kırpmadan acımasızca insan katleden ve binlerce faili meçhul cinayet işleyen bu çetelerin uzantıları, maalesef günümüze kadar gelmiştir.” dedi.

O gün yargının en üst tepesinde görev yapan Ahmet Necdet Sezer, Refah Partisi davasını birkaç günde karara bağlayarak partiyi kapattığı ve hemen akabinde TC`nin Cumhurbaşkanlığına getirildiğine değinen Fırat, “Bu  sebeple Türkiye`nin  bu  karanlık dönemine imza atan  eli kanlı katillerden, 12  Eylül  mimarları  ve  destekçilerinden  kesinlikle  yargı  önünde   hesap  sorulmalıdır. Aksi  taktirde gelecekte de bu tür  hukuk  ve  insanlık  dışı  kirli emellere yine  yeltenenler  olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Fırat son olarak, “Saadet  Partisi  olarak temennimiz  her türlü Hukuksuzluğun  yaşandığı  ve  özgürlüklerin  çiğnendiği  o  karanlık günlerin  tekrar yaşanmamasıdır” sözleriyle açıklamasına son verdi. (İLKHA)     

                                                                                  

Bu haberler de ilginizi çekebilir