• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
`Toplum Peygamberi öğrendikçe örnek almak istiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda Türkiye birincisi olan Mustafa Tuna, toplumun Peygamberi öğrendikçe örnek almak istediğini ve siyer yarışması sayesinde Peygamberdeki güzellikleri gördüğünü söyledi.  

Umreye gideceği için çok mutlu olduğunu söyleyen Tuna, "Resulullah`ın siretini sadece öğrenmek için değil, anlamak ve hayatımda tatbik etmek gayesi ile okudum.  Sınavı düzenleyen, katkı sunan kısaca emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Böyle sınavların devam etmesini istiyoruz." dedi.

Sınava hazırlanma şeklini de aktaran Tuna, "İlk başta hazırlık kitabını tam okudum. Ama okurken önemli yerleri not aldım. İkinci defa kitabı tekrar okudum ve eksik not aldığım yerleri tamamladım. Sınava bir hafta kala not aldığım yerlere çalıştım. Bazen kitapta zor yerlere gelince Umre düşüncesi geliyordu.  Umre düşüncesi oluştukça daha gayretle kitabı okuyordum. Artık sınava bir hafta kala kitabın geneline hâkim olduğumu hissettim." ifadelerini kullandı.

Tuna, "Toplum Peygamberi öğrendikçe örnek almak istiyor. Siyer yarışması sayesinde Peygamberde ki güzellikleri görüyor. Peygamber efendimizin hadis ve sünnetinin mutlaka öğrenilmesi gerekiyor. Resulullah`ın siretinin hayatımıza yön vermesi gerekir. Kurtuluşu, huzuru, barışı ve her iki dünya saadetini elde etmenin tek yolu, İslam`ı gerektiği şekilde öğrenmek, anlamak ve yaşamaktır. İslam`ı gerektiği şekilde anlamanın tek yolu da onun ilk canlı uygulayıcısı, Peygamberler efendimiz Hz. Muhammed (sav)`i bilmek ve tanımaktır. Peygamberini tanımayan, O`nun hayatından habersiz olan bir kişinin İslam`ı anlamada da yetersiz kalacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu. (Mustafa Bikeç- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir