• DOLAR 32.566
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.962
  • ...
BkMM Mart ayı toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Küçük Millet Meclisi'nin (kMM), "Ön Yargılar Giremez" sloganıyla her ayın ilk pazar günü yaptığı toplantıların Mart ayı gündem toplantısında, “Toplumda Şiddet Kültürü” ile “Seçim Sürecinde STK’ların Yaklaşımı Nasıl Olmalı?”  konuları ele alındı.

Konuk olarak Hür-Der ve Batman Barosu’nun aralarında bulunduğu STK ve meslek odalarının katıldığı toplantı, Çevre Gönüllüleri Derneği’nde 14.00-17.00 saatleri arasında kMM Girişimcisi Cuma Gülcü'nün moderatörlüğünde gerçekleştirdi. 

Toplantıda söz alan Hür Der Temsilcisi Ahmet Bulut, “Toplumun dinamiklerinden olan STK'lar, mevcut otorite ile halk arasından köprüdürler. Halkın taleplerini dile getirilmelidirler. STK'lar bu açıdan bağımsız olmalıdırlar. STK'lar siyasi partilerin arka bahçesi olmadan toplumun taleplerini dillendirmelidirler.” dedi.

Toplantının 2’nci oturumda şiddetin bir kültür halini aldığını ve bunu İslam’a mal etmeye çalışanlar olduğuna dikkat çeken STK temsilcileri, bu şiddet kültürünün İslam’dan olmadığı bunun bir algı operasyonu olduğunu kaydettiler. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir