• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
KDSS Sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlim Der dernek binasında Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayan program, dernek başkanı Abdulcelil Bala`nın Siyerin önemine dair konuşmasıyla devam etti.

Bala konuşmasında, Müslümanların hayatlarının her alanında Resulullah`ın örnekliğine muhtaç olduklarını vurgulayarak, “Bir toplumda örneklik teşkil edilmediğinde, o toplum ifsada gider, toplum olmaktan çıkarak ferdileşir.  Fertlerin olduğu yerde sadece ve sadece Allah vardır. Çünkü insanın hasleti toplumsallıktır. Toplumun yararı kişinin yararının üzerindedir. Toplumsal ahlakın temelini oluşturan ise, Peygamber Efendimizin getirdiği ve yaşadığıdır.

Bizim amacımız Resulullah`ı (sav) hayatımızda yaşanır kılmaktır. Yapmış olduğumuz etkinliklerin temel amacı da budur. Buradaki amaç, birilerine bir ödül vermek, birilerini alkışlamak, birilerinin ismini veya kendi ismimizi ön plana çıkartmak, ya da yapmış olduğumuz çalışmalarla övünmek değildir.” ifadelerini kullandı.

“Peygamber sizin için güzel bir örnektir”

Konuşmasının devamında Bala, “Resulullah`ı Kur`an`ı Kerim şöyle tasvif eder; ‘Peygamber sizin için güzel bir örnektir. Size emrettiğini alın, size nehyettiğini ise bırakın.` Dolayısıyla  Resulullah`ın bizlere örneklik teşkil etmesi gerekir. Hayatımızın her alanında Peygamber Efendimizin örnekliğine muhtacız. Sevincimizde, üzüntümüzde, kederimizde, kardeşliğimizde ve hatta düşmanlığımızda dahi Peygamber Efendimizi örnek almak zorundayız. Eğer ki onu örnek almazsak, sevgimiz  de ölçüsüz oluruz, Allah korusun şirke kadar gideriz. Nefretimizde ve öfkemizde de Resulullah`ı ölçü almak zorundayız. Eğer ki orda da, Resulullah`ı ölçü olarak almasak, zulümkar oluruz, zulmederiz.`` dedi.

Yapılan konuşmanın ardından siyer sınavında her üç kategoride başarılı olanlar  şu şekilde açıklandı:

1. Kategori (Yetişkinler): 1`nci Osman Kaya, 2`nci İsmail Aksoy, 3`üncü Şakir Arı

2. Kategori (gençler): 1`nci Esra Nur Bendur, 2`nci İsmail Kurtoğlu, 2`üncü Deniz Karabaş

3. Kategori (çocuklar): 1`nci Muhammed Etiz, 2`nci Yusuf Doyar, 3`üncü Fatime Türkan

Siyer Sınavında her üç kategoride başarılı olanlara verilen hediyeler:

1.Kategoride birinci gelen Osman Kaya tablet bilgisayar, 2`nciye çeyrek altın, 3`üncüye kitap seti hediye edilirken 2`nci ve 3`üncü kategorideki birincilere de bisikletler ve tablet bilgisayarlar hediye edildi.

Program yapılan ikramların ardından son buldu. (M.Sait Aksoy-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir