• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kurt Koyundan Vazgeçer mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adına çözüm süreci dedikleri PKK`nın siyasi uzantıları ile devletin derin odaklarının gerçekleştirdiği bir dizi görüşmeden sonra Yalçın Akdoğan ile HDP heyeti Başbakanlık Dolmabahçe Sarayı`nda ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

HDP heyeti hükümet ile anlaşılan on maddeyi basın mensupları ile paylaştı. Öcalan`ın dağ kadrosunu baharda kongre yapmaya davet etmesi ve baharda silahların bırakılmasına yönelik bir takım anlaşmaların yapıldığı öne sürüldü.

Hükümet tarafından basına servis edilen ve hükümete yakın medya kuruluşlarının haber metinlerinde sürekli olarak ön plana çıkarılan “silah bırakma” meselesi toplumun büyük bir kesimini umutlandırmaktadır. Lakin “silah bırakma” meselesinin hem hükümet hem de seçime parti olarak girecek olan HDP`nin seçim için anlaştıkları yönünde ciddi kaygıları da vardır.

Batı illerinde silah bırakma meselesi umutla karşılanabilir. Veya meseleye batıdan baktığınızda böyle bir eğilimin olduğunu görebilirsiniz. Fakat Doğu ve Güneydoğu`da meselenin gerçek yüzü açıkça farkedilmektedir. Devlet Doğu`da iradesini arka cebine koymuş, bir süreliğine iradesini PKK ve siyasi uzantılarının ellerine teslim etmiş vaziyettedir.

Yerel yönetimlerin her türlü ekonomik desteğini örgütün gaye ve amaçları doğrultusunda kullanan HDP`li belediyeler, aynı zamanda özerkliğin provasını da yapmaktadır.

Silah bırakma meselesine gelince…

Ömrü dağlarda geçmiş, böylesi bir hayatı yıllarca kanıksamış, hem otuz yıldan fazla bir zaman diliminde adına vermiş oldukları mücadeleleri nasıl terkedecekler?

Yaptıkları onca katliamla insan yüzüne çıkma cesaretini kendilerinde bulabilecekler mi?

On beş binden fazla iç infazın hesabını gariban Kürt halkına nasıl verecekler?

Marksı, Lenini  - sosyalizmi, komünizmi dindar Kürt halkına kabullendirebilecekler mi?

Masum insanların canına kıymaktan, çocukları katletmekten ve kuzu avına çıkmaktan nasıl vazgeçecekler?

Adına çözüm süreci dedikleri ve git gide çözümsüzlük sürecine dönen bu sürecin baş aktörleri olan hükümet hangi akıl ve iz`anla PKK`nın silah bırakacağına inanıyor?

Başta PKK ve siyasi uzantıları olmak üzere hükümette dahil hiç kimse PKK`nın silah bırakacağına inanmıyor.

Her iki partide seçim sürecini kendilerince selametle atlatıp, seçimde istedikleri oranları yakalamak için anlaşılmış bir süreci yürütüyorlar.

Bu bir tiyatro oyunudur. Herkes üzerine düşen rolü oynuyor. Fakat Doğu`da bunun bir tiyatro olduğu açık bir şekilde anlaşılıyor… 

Mesut GÖZLÜ / haber - yorum


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir