• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Kahta Çağrı Der`den Şehitler Gecesi programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahta Çağrı-Der tarafından düzenlenen “Şubat Ayı Şehadet Ayı” programı yoğun katılımla gerçekleşti. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Çağrı İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber gazetesi yazarlarından Özkan Yaman, şehadetin mahiyeti ve İslam dinindeki yerini anlattı. Asrı Saadetteki şehitlerin günümüze ışık tuttuğunu ifade eden Yaman, o şehitlerin şahadete ilham kattığını ifade etti.

Yaman, “Ölümle şehadet arasında görünüşte bir fark yoktur. Ama hakikatte makam farkı var. Peygamber Efendimiz, Cennetle müjdelenenler haricinde, hiç kimse için ‘bu cennetliktir` dememiştir. Ama şehitler için öyle söylemiyor. Şehitlerin cennetin tam ortasında olduğunu söylüyor.

Asrı Saadetin hangi köşesine gitsek mutlaka bir şehitle karşılaşırız. Dört halifeden Hz. Ömer`i şehit olarak buluruz, Hz. Osman`ı şehit olarak buluruz, Hz. Ali`yi ve hakeza ehlibeytten nicesini şehit olarak buluruz.” şeklinde konuştu.

Her şehidin hikâyesinin ayrı olduğunu, mesajının derin olduğunu belirten Yaman, “Yasin denildiği zaman hala ağlayan annelerimiz var. Sadece doğuda değil, Batı`da, Avrupa`da ağlayan annelerimiz babalarımız, kardeşlerimiz var. İnanın eğer bugün başımız dik ise, serfiraz ise o kurban dağıtırken kurban olan Yasinler sayesindedir.” dedi.

Yapılan sinevizyon gösterimi ve Musafa Arı`nın okuduğu dua ile program son buldu. (Mehmet Eren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir