• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Öldürülen çobanın çalınan koyunları bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus Karabucak ormanında koyunlarını otlatırken kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bıçaklanarak öldürülen 72 yaşındaki çoban İbrahim Altundağ'ın çalınan 37 adet küçükbaş hayvanı jandarma ekipleri tarafından bulundu.

Yunus Emre Mahallesi ile Atalar Mahallesi arasında bulunan Karabucak ormanlarında meydana gelen cinayette 12 çocuk babası çobanın otlattığı 37 adet  küçükbaş hayvanın da ortadan kaybolması üzerine cinayetin hayvan hırsızlığı amaçlı işlendiği üzerinde duruldu.

Olay yerinde çok sayıda küçükbaş hayvanın küçük bir araçla olay yerinden götürülmesinin mümkün olmayacağını düşünen jandarma, kamyon ya da kamyonet lastik izleri üzerinde çalışma yaptı.

Yapılan ilk çalışmada olay anından ormana kaçan 6 adet küçükbaş hayvan bulunarak sahiplerine teslim edildi. Çalınan 37 adet  küçükbaş hayvanın ise Tarsus 82 Evler Hayvan pazarında satıldığı bilgisine ulaşan Jandarma, bir tüccar tarafından satın alınan 37 adet küçükbaş hayvanı öldürülen İbrahim Altundağ’ın ailesine teslim edildi.

 Hayvanları teslim alan aile bireyleri gözyaşı dökerek, “Keşke hayvanları çalsaydınız da öldürmeseydiniz. Bu kadar canilik olur mu, inşallah katillerde bulunur. Paramparça etmişler onu birkaç hayvan için. Allah onların canını da yaksın. Bizim canımızın yandığı gibi. Evimizden barkımızdan ettiler bizi katillerin bulunmasını istiyoruz." diye konuştular. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir