• DOLAR 32.498
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2488.776
  • ...
Hizan'da halk eğitim kursları işsiz gençleri meslek sahibi yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde meslek edindirme kursları kapsamında açılan, “Elektrik Ark Kaynakçılığı Geliştirme ve Uyum Eğitimi Kursu” kapsamında eğitim alan Hizanlı işsiz gençler meslek sahibi oluyor.

Konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde meslek edindirme kursları kapsamında Hizan’daki işsiz gençlere yönelik kurs açtıklarını söyledi. 

HEM bünyesinde gençleri meslek sahibi yaparak iş imkânı sağladıklarını ifade eden İnci, “Açtığımız kursa 20 kursiyerimiz katıldı. Amacımız ilçedeki gençlere yönelik istihdamı arttırmak. Böylece gençler kurs aldıkları alanlarda temel yeterliklere sahip olacak ve mesleğin gerektirdiği işleri yapabilecekler. Bu kurslarla sanayi ve diğer mesleki alanlarda ihtiyaç duyulan vasıflı elemanları yetiştirebilmeyi ve  ilçedeki işsiz gençlere istihdam olanağı sağlamayı amaçlıyoruz. Açacağımız meslek edindirme kursları ile gençleri kısa sürede mesleki eğitimden geçirerek meslek sahibi yapmak ve işlerini kurmalarını sağlamak istiyoruz.” Dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir