• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Aksaray`da 28 Şubat protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray'da Sabah Namazının ardından 28 Şubat darbesini protesto etmek için Ulu Camii önünde toplanan kalabalık basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında, “28 Şubat Darbesi vasıtasıyla, bu toprakların ruh kökü olan İslam`a ve halkımıza ait ne varsa hepsine topyekûn savaş ilan etmişlerdir. Başörtüsü başta üniversiteler olmak üzere tüm kamu kurumlarında yasaklanmış, binlerce Müslüman irtica adı altında zindanlara atılmış, insanlara sırf inançları nedeni ile işkenceler yapılmıştır.” Denildi.

Yapılan basın açıklamasın devamının devamında,  “28 Şubat İstiklal Mahkemelerinde, 27 Mayıslarda, 12 Eylüllerde kendini gösteren faşist geleneğin fırsat bulduğunda tekrar nasıl ortaya çıktığının göstergesidir. 28 Şubat, 100 yıldır bu ülkede kendini bir şekilde var eden diktatör, baskıcı zihinlerle Müslüman halkımızın yeni bir hesaplaşma arenasıdır.” İfadelerine yer verildi.

Basın açıklamasında sık sık tekbirler getirildi. Basın açıklamasının sonunda ise konuyu özetleyen bir açıklama yapılarak;  “Bu gün burada 28 Şubat'tan kalan bütün izlerle, zulümlerle tamamen hesaplaşsın. 28 Şubat nedeni ile başta ceza evleri olmak üzere birçok yerde devam eden mağduriyetler giderilsin taleplerimiz seslendirmek için bir araya geldik. Yetkililere, ülkemizi yönetenlere bu sesi duyurmaları, 28 Şubat nedeni ile devam eden mağduriyetleri gidermeleri çağrısı yapıyoruz. Son olarak her biri tarihe geçen direnişleri selamlarken, gençlik olarak bu ülkede bir daha dinimizi ve halkımızı hedef alan 28 Şubatlara izin vermeyeceğimizi, bu zihniyete sahip çevrelerle, faşist ve diktatör anlayışlarla mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz. Denildi.

Eylemci kitle, yaptığı basın açıklamasının ardından dua ederek dağıldı. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir