• DOLAR 32.583
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.417
  • ...
Batman`da merhum Erbakan vefatının 4. yılında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı, dün akşam saat 19.00'da Çay Mahallesinde bulunan Eshab-ülKeyf Camisinde Milli Görüş Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Merhum Profesör Doktor Necmettin Erbakan'ın vefatının dördüncü yıl dönümü nedeniyle mevlid verdi. Mevlide Saadet Partisi Batman Teşkilatı, HÜDA PAR yetkilileri, bazı STK temsilcileri ile kalabalık bir kitle katıldı.

Eski başbakanlardan Erbakan için düzenlenen programda, bir konuşma yapan Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Erbakan'ın sözlerinden ve ideallerinden kesitler sundu. Erbakan'ın Türkiye ve İslam âleminin yeri doldurulamayan bir lideri olduğunu vurgulayan Fırat, Erbakan'ın son nefesine kadar İslam için mücadele ettiği ve hayatını bu ulvi davaya adadığını ifade etti.

Fırat, “Erbakan, 85 yıllık ömrünü hiç çekinmeden davasına, ülkesine, milletine ve insanlığa vakfetti. Siyasi yasaklar, cezaevleri ve her türlü baskı ve zulüm onu asla davasından vazgeçirmedi. Her türlü dünya nimetlerini ve itibarını elinin tersi ile iterek, batıla karşı daima hakkı üstün tuttu, iman, cihat, izzet ve ümmet kavramlarını hiçbir zaman dilinden düşürmedi.” dedi.

Yoğun ilgi gösterilen program Eshab-ülKeyf Camii, Site Camii İmamı Lütfi Yılmaz ve Kudret Camii İmamı M. Ali Sağdıç'ın Kur'an tilavetiyle başladı. 

Ramazan Biçer'in okuduğu Kürtçe mevlid, Kürtçe, Türkçe ve Arapça ilahiler camiyi dolduran cemaat tarafından huşu içinde dinlendi. Mevlide bayan ve çocuklarda büyük ilgi gösterdi. 

Mevlid yapılan dua ve ikramlar ile sona erdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir