• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PKK`ye 3 çocuğu götüren DBP ilçe başkanı tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te yol kontrolleri sırasında şüphe üzerine bir araçta yapılan kimlik kontrolünde 2`si 18 yaşında, biri 18 yaşından küçük olmak üzere 3 kişiyi PKK'ye götürürken yakalandığı açıklanan DBP Bulanık İlçe Başkanı Devrim Filiz ve ilçe yöneticilerinden Reşit Aydın ile H.T. mahkeme tarafından tutuklandı.

PKK'ye götürülmek istenen 3 kişinin ise ailelerine teslim edildiği bildirildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Muş`tan Bitlis`e gitmekte olan 49 AD 2078 plakalı aracın Bitlis`in Norşin (Güroymak) ilçesi girişinde durdurulduğu, araçta bulunan 2`si 18 yaşında, biri ise 18 yaşından küçük 3 öğrencinin Muş'tan alınarak PKK`nin kırsal alanına götürülmek istendiğinin belirlendiği kaydedildi.

Bunun üzerine araçta bulunan DBP Bulanık İlçe Başkanı Devrim Filiz ile ilçe yöneticisi olan Reşit Aydın'ın gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, çocukların alınan ifadelerinde ise bu kişilerden şikâyetçi oldukları bildirildi.

Devrim Filiz ve Reşit Aydın`ın ifadeleri doğrultusunda Bulanık ilçesinde de H.T. adlı bir kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, 3 kişinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı, olayla ilgili bir kişi hakkında ise yakalama kararı alındığı açıklandı.

Öte yandan çocukların pişman olduğu, ailelerin ise, çocuklarını PKK`ye teslim etmek için kandırıp kaçırmaya çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir