• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Ahmedinejad: Dünyada ki tüm çatışmalarda, Amerikan ve Siyonistlerin eli var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Profesör Doktor Necmettin Erbakan Vakfı tarafından düzenlenen programa katılan Mahmud Ahmedinejad, bölge ve bütün dünyadaki çatışmalarda, Amerikan ve müttefiki Siyonistlerin eli olduğunun altını çizdi.

Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenen programa Necmettin Erbakan`ın oğlu Fatih Erbakan ile Elif Erbakan`da katıldı.

Ahmedniejad'ın konuşması sırasında protestocu 4 kişi salondakiler tarafından çıkarıldı.

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad burada yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakan`ı anlattı. Erbakan`ın hayatını İslam hizmetine adadığını anlatan Mahmud Ahmedinejad, İslam toplumunun özellikle son yıllarda büyük karışıklıklarla karşı karşıya kaldığına değindi.

Uluslararası ilişkilerde ikiyüzlülük insanlara büyük sıkıntılar yaşattı”

Uluslararası ilişkilerde ikiyüzlülük, yaygın fakirlik, adaletsizlik ve sömürgeciliğin insanlara büyük sıkıntılar yaşattığını anlatan Ahmedinejad, birinci ve ikinci dünya savaşlarını da bu sömürülerini devam ettirmek isteyenlerin çıkardığını ifade etti.

“Bu gün 3 milyardan fazla insan açlık sınırı altında yaşamakta”

 “Bu gün 3 milyardan fazla insan açlık sınırı altında yaşamakta, 1 milyardan fazla insan ise günde bir öğün sıcak yemeğe ulaşamamakta.”diyen Ahmedinejad, insanın layık olduğu refah ve yararlanma ölçüsü nazara alındığında dünya halkının büyük çoğunluğu yoksulluk içinde sıkıntı çektiğini, sadece sınırlı bir azınlığın bolluk içinde yüzdüğünü ifade ederek, Adalet ve insan hakikatı karşısında en kötü amelin zulüm olduğunu, insanın kişiliğini yok etmekte olduğunu vurguladı.

“Allah insanları barış, özgürlük refah içerisinde adetliliği sağlamak için yarattı”

Konuşmasında, Allah'ın insanları barış, özgürlük refah içerisinde adetliliği sağlamak için yarattığına dikkat çeken Ahmedinejad, “Ancak peygamberler ve salihlerin eşsiz fedakârlıklarına rağmen insan toplumu, son 400 yıldır düzensizlik ve karışıklık ile yüz yüze geldi. Yaygın fakirlik, uluslararası ilişkilerdeki hile, iki yüzlülük, ayrımcılık, küçükseme ve adaletsizlik sıkıntıların bir bölümüdür. Bu insanlık dışı davranışların sebebi ne olabilir. Temel sebep, ahlak yoksunluğu, bir grup egoistin her yönteme başvurmasıdır.”şeklinde konuştu.

“Dünyadaki tüm çatışmalarda, Amerikan ve siyonistlerin eli var”

Ortadoğu bölgesinde ve bütün bir dünyada mevcut ihtilaflar, anlaşmazlıklar ve çatışmalarda Amerikan hükümeti ve müttefikleri ile Siyonistlerin ellerinin açıkça görüldüğünü belirten Ahmedinejad, “Afrika, Asya, Latin Amerika, ve Ortadoğu`da anlaşmazlıklar ve savaşlar çıkarmak suretiyle milletlerin yer altı ve yer üstü zenginliklerini yağmalamaktadırlar. Onlar bütün milletlerin güç ve izzetlerini tahrip etmek için planlar yapıp durmaktalar. Silah yapım ve ticaretinde rekabete girişmeleri, binlerce atom bombası, füze, savaş uçağı ve insanlık dışı kitle kıyım silahları depolamalarının dünya barışı ve güvenliği için olduğuna kim inanır. Kudüs`ün işgalcisi mütecaviz rejimin bölgeye dayatılmasının, Yahudileri desteklemek, barış ve refah için amaçlı olduğuna kim inanır. Esasen sömürücü güçlerin çıkarları ancak güvensizlik ve çatışma sayesinde sağlanabilir.”şeklinde konuştu.

“Zafer İslam'ın ve Müslümanların olacak”

Programda konuşan Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Doktor Fatih Erbakan ise Ahmedinejad hakkında övgüyle bahsetti.

 Ahmedinejadı karizmatik bir lider olarak tanımlayan Fatih Erbakan, “Ahmedinejad bey Türkiye'de karizmatik bir kişi olarak tanınıyor. Bu karizması dünyaya meydan okumasından dolayıdır. Türkiye'deki etkisi ve dünyadaki karizması Erbakan hocamız gibi İslam birliği diye çırpınması ve didinmesinden dolayıdır. Bu karizması ve büyük etkisi sadece bir devlet başkanı olmasından dolayı değildir. Aynı zamanda mücahit bir devlet adamı olmasındandır. Siyonizme, zulme ve zalimlere karşı Erbakan hocamızı ile Ahmedinejad'ı bağrına basanlar olarak, korkuyorsunuz değil mi? diye soruyoruz. Bizim yıllardan beri ayırmaya çalıştığımız insanlar bir araya geliyor konuşuyorsunuz diyorsunuz. Ne zannettiniz elbette yeni bir dünya, İslam birliği kurulacak ve mağlup olacaksınız. Elbette zafer İslam'ın ve Müslümanların olacak. Korkunun ecele faydası yok. Hiç boşu boşuna 'gulu gulu' dansı yapmayın, en sonunda bizlerde sizlerde Ayasofya Camiinde İslam birliğinin kurulduğunu göreceğiz. İran İslam Cumhuriyeti, İslam Devriminden sonraki 36 sene boyunca Ortadoğuda Siyonizmin kurmak istediği dengeleri bozmuştur. Büyük İsrail önündeki en önemli engellerden bir tanesi olmuştur.”ifadelerine yer verdi.

“İslam Birliğinin kurulması hepimizin en önemli görevidir”

Bu şerefin İran'a yeteceğini dile getiren Erbakan,  “İslam Birliğinin kurulması hepimiz en önemli görevidir. İran'ın dünya Siyonizmi önünde engel olduğunu bilenler 2007 yılından beri İran'ı karıştırmak için milyonlarca dolar harcadılar. İsrail nükleer tesis gibi sudan bahanelerle, İran'ı Amerikan yardımıyla vurmayı planlamıştır. Bu planlar gerçekleşmeyince başka unsurlar devreye sokularak Suriye ve Irak savaş alanına çevrilmiştir. Ortadoğudaki mevcut sıkıntıların, Amerika ve İsrail'in planlarına hizmet ediyor. Bu nedenle geç kalınmadan İran ve Türkiye'nin gerekli önlemleri alması kaçınılmazdır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Profesör Doktor Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Doktor  Fatih Erbakan Mahmud Ahmedinejad`da hediyeler takdim etti.

Program Bursa İl Müftüsü Profesör Doktor  Mehmet Emin Ay hocanın yaptığı duayla son buldu. (Zeki Aras/Sezer Özer –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir