• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
Bursalı muhtarlara 'Evlilik Kurumunu Tanıyorum' Projesi anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen ‘Evlilik Kurumunu Tanıyorum’ projesi, İnegöllü muhtarların ardından Karacabeyli muhtarlara da anlatıldı. İkincisi yapılan seminere, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.


 

Dezavantajlı grupların toplumsal hayattaki rolünü artırmanın temel görevlerinden olduğunu ifade eden Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Doktor  Enes Battal Keskin,  “ Türkiye sürekli ilerliyor, ancak aile de korunması gereken kurumlardan biri haline geldi.  Sahada yapılan çalışmalar Türkiye’de de Avrupa’daki gibi ailenin gerekliliğine olan inançta azalma olduğunu gösteriyor. Evlilik yaşı yükseliyor, doğum oranları düşüyor. Geleneksel aile olarak tanımladığımız aile yapısı artık yok denecek kadar azaldı. Birkaç kuşağın bir arada yaşadığı, dedelerin torunlarını sevdiği aileler neredeyse yok artık. Projenin, kadına yönelik şiddetin azalmasına ve aile yapısının güçlenmesine katkı sağlamasını diliyorum.” dedi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden Duygu Solmaz ise, 'Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde farkındalık’ konulu sunum yaptı. Kadınların daha çok fiziksel, psikolojik ve duygusal, cinsel ve ekonomik şiddete maruz kaldığını aktaran Solmaz, şiddete maruz kalan kadınlara devletin sahip çıktığını söyleyerek, verilen destekler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Yapılan sunumun ardından program, soru cevap bölümüyle sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir