• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Cami ve külliye hayırseverlerin yardımını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Çavuşlar Köyü'nde 25 Mayıs 2013 tarihinde temeli atılarak yapımına başlanan ve bu yıl içinde bitmesi planlanan Cami ve Külliye inşaatının biran önce bitmesi için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Çavuşlar Köyü Camii ve Külliyesi Yaptırma Derneği Başkanı M. Fuat Öğün, “Yüzde 60`ı biten ‘Cami ve Külliyesi`ne şuana kadar 841 bin TL harcadıklarını belirterek, projelerlerinin bitirilebilmesi için daha 600 bin TL`ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Çavuşlar Köyü Camii ve Külliyesi Yaptırma Derneği Başkanı Öğün,  nerdeyse yüzde 60`ı bitmiş olan bu abidenin biran önce bitmesi için hayırseverlerin yardım elini uzatması gerektiğini belirtti.

“Camide bin kişi namaz kılabilecek, külliyede ise, 70 kişi yatılı kalabilecek”

Öğün, Cami ve külliye projesinin tamamlanması halinde camide bin kişinin namazı kılacağı, külliyede ise, 70 kişinin medrese eğitimi için yatılı kalabileceğini sözlerine ekledi.

Caminin 3 kat, külliyenin ise 5 kattan oluştuğunu ifade eden Öğün, “Külliyemizin cami kısmı üç kattan oluşuyor. Taziye yeri olmak üzere 2 kat da camiden meydana geliyor. Külliyeye gelince, en alt kat talebelerin sosyal aktivite ihtiyaçlarını karşılamak içindir. Külliyemizin zemin katında bayan ve erkeklere yönelik Kur'an kursu olacak. Ayrı 2 bölüm şeklinde olacak.  Bir katta medrese olacak.  Başka bir katta ise hafızlık eğitimi verilecek.  Ayrıca etüt odaları ve 200 metre kare bir kütüphanemiz de olacak. Yine külliyemizde idari birim olacak. Başka bir katta ise öğrencilerin yatılı olarak kalabileceği yerimiz var. Toplam olarak 72 talebenin rahatlıkla kalabileceği bir yerdir. Külliyemizin en son katında da çok amaçlı bir konferans salonu olacak.  Bu salon hem köylülerin hem de talebelerin faydalanması içindir. Ayrıca proje kapsamında 2 adet minare de yapacağız.” Dedi.

 “Yüzde 60`ı biten ‘Cami ve Külliyesi`ne şuana kadar 841 bin TL harcadık”

Öğün, cami ve külliye hakkında daha sonra,  “Camimiz bayındırlık birim fiyatı yani toplam tutarının 2 trilyon 200 milyar eski paraya denk geliyor.  Köylülerin yardımıyla kabasını bitirdik. Köylülerin yanı sıra hayırseverlerin yardımıyla şuana kadar 841 bin TL civarında bir harcadık cami için.  Cami ve külliyemizin bir an önce bitirilmesi için tahminen 600 bin TL paraya daha ihtiyacımız olacak, bu parayı bulursak bu devası projemizi bu yıl yani 2015 yılı içinde bitirip ibadet ve faaliyete açacağız inşallah.” Bilgisini verdi.

 "Hayırlı projenin bitmesi için hayırseverlerden yardım istiyoruz”

Bu hayırlı projenin bu yıl içinde bitmesi için hayırsever Müslümanlardan yardım istediklerini belirten Öğün, “Allah`a şükür, şuana kadar hayır sahipleri bizleri yalnız bırakmadı. Bundan sonra da bu devasa hayırlı projenin bir an önce bitmesi içinde bizlere yardım etmelerini istiyoruz. Bu proje misali bu memlekette bir benzeri şuan için yok. İnşallah bu gibi hayırlı abidelerin sayısı çoğalır. Ayrıca Külliyemizde 30 kadar odamız var. Bu odalarımızı yapmak isteyen hayırseverler, isterlerse isimlerini de verebiliriz.” İfadelerine yer verildi.

Öğün son olarak, “Efendimiz Hz Muhammed (sav) amel defterinin kapanmadığı yerlere işaret buyurarak,  'Bunlar sadaka-i câriye, faydalanılan ilim ve anne babasına dua eden Müslüman evlattır' buyuruyor. Her kim bu gibi hayırlı yerlere yardımda bulunursa ve hayırlı faaliyetler yapıldıkça, Efendimizin hadsinde geçtiği üzere kendisinin defterine devamlı hayır ve sevaplar yazılmaya devam edilir.” Diyerek hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir