• DOLAR 32.509
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2497.105
  • ...
`Müslüman Tutsaklar` için basın açıklamasına davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilgi ve Düşünce Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.  "28 Şubat Darbe Süreci sonucu cezaevlerinde hukuksuz bir şekilde konulan Müslüman Tutsaklar için meydanlardayız. Aradan geçen 18 yıla rağmen, Türkiye 28 Şubat sürecinin hukuksuzluklarıyla tam olarak hesaplaşabilmiş değil.

İslami örgüt suçlamasıyla açılmış pek çok davada verilmiş kararlar nedeniyle yıllardır cezaevinde tutulan ve aynı şekilde bu davalarda isimleri geçtiği için ülke dışında yaşamaya mecbur tutulan pek çok kişinin darbecilerin hukuksuzluğunun mağdurları oldukları bugün her açıdan anlaşılmış, açıklığa kavuşmuştur. Ne var ki, uzun bir zamandır bu konuyla ilgili tartışmalar sürmesine rağmen, hala bu mağduriyetleri sonlandırma adına yargı bazında somut bir adım atılmamıştır.

28 Şubat sürecinde hukuk dışı yöntem ve dayatmalarla haklarında açılmış soruşturma ve yürütülmüş yargılamalar neticesinde mağduriyetleri hala sürmekte olan kişilerle ilgili olarak acilen yeniden yargılama yolunun açılması ve 28 Şubat darbe süreci mağdurlarının acilen tahliye edilmelerini talep etmek için 28 Şubat 2015 Cumartesi günü(yarın) Saat 12.00`de Saat Kulesi önünde Bilgi ve Düşünce Derneği tarafından  “28 Şubat Darbe Süreci Mağduru Müslüman Tutsaklara Özgürlük” talebiyle basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Tüm duyarlı vatandaşlarımızı bu hukuksuzluğa karşı çıkmaya davet ediyoruz" (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir