• DOLAR 32.482
  • EURO 34.547
  • ALTIN 2472.605
  • ...
Çiftçiler buğday yetiştiriciliği ile ilgili bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlçe Tarım Gıda Ve Hayvancılık Müdürlüğünce görevlendirilen  teknik elamanlar tarafından, Kızıltepe ilçesine bağlı Akyazı (Heremhidad) mahallesindeki (Köyü) taziye evinde, çiftçilere buğdayın gübrerelenmesi, hastalık ve zararlıları hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi  verildi.

Yapılan bilgilendirme toplantısına, Mardin il Tarım Koordinasyon Şube Müdürü Vekili Mehmet Can Ertekin, Kızıltepe ilçe Tarım Müdürü Nevaf Kalkan, ilçe tarım Ziraat Mühendisi Ahmet Timur ile çiftçiler katıldı.

Yapılan toplantı hakkında açıklamada bulunan İlçe Tarım Müdürü Nevaf Kalkan, buğday yetiştiriciliğinde yapılan yanlışlıklar hakkında çiftçileri, hem görüntülü hem de teorik olarak bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Kalkan, “İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bugün Kızıltepe ilçemize bağlı Akyazı (Heremhidad) mahallesindeyiz. Bu günkü toplantı konumuz olan buğday yetiştiriciliği hakkında, çiftçilerimizi bilgilendirmeye yönelik sinevizyon gösterimi ve teorik olarak anlatmaya çalıştık. Özellikle ilçemizde çiftçilerimizi buğdayda aşırı olarak kullandıkları tohum gübre ve sulamaya yönelik bilgilendirdik. Çiftçilerimizi yönelik toplantılarımızı ayda bir başka bir mahallede (Köyde), dönemde yetiştirilen ürüne göre yapmayı düşünüyoruz. Bu yaptığımız toplantı Kızıltepe’de ilktir. Şuan buğday mahsulünün gübrelenmesi hastalık ve zararlıları hakkında teknik arkadaşlarımız bilgi sundu. Çiftçilerimizin ise bu konuda sorun veya şikayetleri varsa cevaplandırmaya çalışacağız” dedi.

İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ahmet Timur ise, “Bugün Akyazı köyünde buğday yetiştiriciliği hastalık ve zararlıları hakkında çiftçilerimize bilgi vermeye çalıştık. Çiftçileri bilindik yanlış yöntemlerinden arındırmak için teorik anlamda bilgi verdik. Buğday yetiştiriciliği ve buna arız olan hastalıklar, zararlılar, yabancı otlar olsun, mücadele yöntemleri nasıl yapılması gerekiyor, sulama ile gübrelemeyi anlattık.” diye konuştu.   (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir