• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
Mağduriyetlerin giderilmesi yetmez, darbecilerden hesap sorulmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat-post-modern darbenin yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanvekili Günay Kaya,  “18 yıldır darbecilerden hesap sorulmaması büyük bir eksiklik, bu daha fazla geciktirilmemeli, darbeciler hukuk önünde hesap vermelidir.” dedi.

"Cumhuriyet tarihinin sosyo-ekonomik bakımdan en acımasız sonuçlar doğuran darbelerinden biri olan  ‘28 Şubat Post Modern Darbe`sini 18. Yıldönümünde bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz." ifadeleriyle başlanan açıklamada, "28 Şubat darbesi, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya vizyonuyla işbaşına gelen iktidarın icraatlarından rahatsız olan küresel güçlerin ve yerli kuklalarının ortaklaşa yaptığı bir darbedir." denildi.

54. Hükümetin uygulamaya koyduğu şeffaf yönetim anlayışı ve havuz sistemi, içerde faiz-rant düzeninden beslenenleri rahatsız ettiği ifade edilen açıklamada, gelişmiş İslam ülkelerinin ortaklığına dayanan D-8 modelinin de küresel sömürgecileri korkuttuğu belirtildi.

Açıklamada, Küresel darbeciler ve işbirlikçilerinin, demokrasi, hukuk ve insan haklarını hiçe sayarak millet iradesine ipotek koyarak meşru iktidarı antidemokratik baskılarla iktidardan uzaklaştırarak post modern bir darbeyi gerçekleştirdikleri ifade edildi.

Türkiye`nin her yerini modern mahpushaneye çeviren ve korku imparatorluğu kuran darbecilerin,  bu kaos ve korku ortamından yararlanarak ülkenin kaynaklarını hortumladıkları, bankaların içini boşalttıkları ve milletin hazinesinden 55 milyar doları çaldıkları belirtilen açıklamada, darbecilerin ‘bin yıl sürecek` dediği 28 Şubat Post Modern darbe süreci,  millet iradesiyle kısa sürede sonlandırıldığı kaydedildi.

28 Şubat darbesinin etkisiyle ortaya çıkan demokrasi ve insan hakları açığı demokratikleşme paketleriyle kapatıldığı belirtilen açıklamada, özellikle 12 Eylül 2010 Anayasa Değişikliği Paketiyle, demokrasi, hukuk ve insan hakları alanlarında açılan yaralar sarıldığı ifade edildi.

28 Şubat darbesinin mağdurlarının haklarının tamamen iade edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, söz konusu mağduriyetleri oluşturanlar, zulümleri pervasızca yapanlar, sürgünleri gerçekleştirenler, kamu görevlilerini işten atanlar, insanları tek tek fişleyenlerin de cezalandırılması istendi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Bu kapsamda,  28 Şubat darbesini gerçekleştiren ve katkı veren asker ve sivil bürokratlardan hesap sorulmalı. Bu sürece doğrudan ve dolaylı destek veren medya ve sözde sivil toplum kuruluşları millet huzurunda hesap vermeli. Milletçe biliyoruz ki, 28 Şubat darbesinin senaristleri ve sponsorları küresel güçlerdi. Bu güçler, tek tek tespit edilerek deşifre edilmelidir. Yerli işbirlikçilerinin tamamından millet adına, hukuk önünde hesap sorulmalıdır."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir