• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
HDP`li Batman Belediyesi`nden çifte standart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kendine yakın dernek ve partilerin afiş ve pankart asmasına izin verirken, farklı dernek ve siyasi partilere izin vermemesi tepkilere neden oldu.

Hatırlanacağı üzere, 3 Nisan 2014 yılında Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Newroz afişleri astıran ama kutlu doğum afişlerinin asılmasına müsaade etmeyen Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne sert tepki göstermiş, yaşanan hukuksuzluğa asla müsaade etmeyeceklerini vurgulamıştı.

Yaşanan bu hukuksuzluğa tepki gösteren kentte faaliyet yürüten siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, tepkilere ve kendine yakın dernek ve siyasi partiler için yasaklara aldırış etmeyen Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün yapmış olduğu çifte standarda son vermesi gerektiğini dile getirdiler.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, afiş ve pankartların asılmasının yasak olduğunu ve bu asılan pankart ve afişlerin zabıta ekiplerinin gözünden kaçtığını öne sürerek, derhal toplatacaklarını söyledi.

Pankartların gözlerinden kaçtığını öne sürülmesine rağmen Batman`ın protokol caddeleri olan başta Batman Belediyesi Kavşağı, eski Devlet Hastanesi Kavşağı, Atatürk Parkı olmak üzere şehrin birçok noktasına asılan pankartların günlerdir yerinde durduğu görülüyor.

Belediye Başkanı Sabri Özdemir imzalı 20 Mayıs 2014 tarihinde Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`nün kentte faaliyet yürüten STK ve siyasi partilere pankart ve afişlerin yasak olduğuyla ilgili göndermiş olduğu yazıda şu ifadelere yer veriliyor: “İlimiz kavşak ve Refüjlerde asılan kurum, kuruluş, TSK, siyasi parti, dernek tanıtımı veya reklam içerikli afiş ve pankartların asılmasının Trafik Güvenliğini Tehlikeye düşürmesi ve görüş kaybına sebebiyet vermesi Batman Valiliği Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulunun 12.06.2013 tarih ve 2013/01 Sayılı Kararı ile ilimizdeki cadde ve kavşaklarda bez afiş ile pankartların asılması yasaklanmıştır. Kurum, kuruluş, siyasi parti ve derneklerin reklam ile tanıtıcı programlarını billboardlar ile LED. Vs. gibi yerlerde yapmaları hususunu bilginize rica ederim.” 

DBP'li Ağrı Belediyesi'nin de ilde bulunan bilboardları şehir esnafı dahil kimseye vermediği halde HDP'ye verdiği, hatta HDP'nin tarihi geçmiş kongre afişlerinin bile hala yerinde durduğu basına yansımıştı. (M.Sait Çelik - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir