• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Diyarbakır'da sağlık personelleri darp olayını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde göğüs hastalıkları kliğinde iki gün önce hasta yakınları tarafından, hemşire ve iki sağlık memuru darp edildi. Yaşanan bu saldırıdan sonra bugün sağlık personelleri olayı kınayan bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını sağlık personellerinden Ömer Kaplan yaptı.

Kaplan, “Uygulanmakta olan sağlık politikası her gecen gün gerek sağlık hizmetini sunanlar açısından gerekse hizmeti alanlar açısından karmaşık bir hal almaktadır. Uygulamakta olan sağlık politikasıyla hastaneler işletme, hastalar müşteri ve sağlık çalışanları da birer hizmet kölesi hizmet durumuna getirildi. ‘Müşteri her zaman haklıdır’ anlayışı, sağlık hizmeti sunanların durumunda daha zora sokmaktadır. Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü saldırı ve taciz meşru hale geldi. Son zamanlarda yaşanan tüm aksaklıkların faturası çalışanlara çıkarıldı. Hastanelerin acil polikliniklerini ve klinikleri basarak fiziksel şiddet uygulayanlara karşı ne yazık ki ciddi bir önlem alınmamaktadır. Tüm yataklı tedavi kurumlarında özel güvenlik ve polis olmasına rağmen, bu tür vakalar önlenemediği gibi artarak devam etmektedir.”

“Sağlık çalışanları olarak tekrar bu yaşanan olayları esefle kınıyoruz” diyen Kaplan, “Bu konuda yetkililerden gerekli adımları atılması talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaplan, “Bizi darp eden hastanın yakınlarının hastasına biz halen hastamızdır diyoruz. Sağlık bakanlığının bizim hastaya sahip çıktığımız kadar bize sahip çıkılmasını istiyoruz.” dedi. (Emrah Deniz- İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir