• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Ahmedinejad İmam Humeyni'nin sürgünde kaldığı evi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Profesör Doktor  Necmettin Erbakan Vakfı tarafından Merhum Necmettin Erbakan’ın 4.üncü vefat yıldönümü dolaysıyla düzenlenen anma etkinliğine katılmak üzere Bursa'ya gelen İran eski Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, Cuma namazını Ulu Camii'nde kıldı.

 Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ile birlikte Ulu Camii'ye gelen Ahmedinejad'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Mahmut Ahmedinejad’ın Camiden çıktığı esnada ‘Kahrolsun İsrail’ sloganları atıldı.

Ahmedinejad, daha sonra İran İslam  İnkılabı Lideri  Ayetullah İmam Humeyni'nin Ağustos 1964 ile Ekim 1965 tarihleri arasında sürgünü sırasında 8 ay boyunca kaldığı, merkez Yıldırım İlçesi Karaağaç Mahallesi Sakaldöken Caddesi numara 22'de evi ziyaret etti.

Mahmut Ahmedinejad'ı, 35 yıl önce evi satın alan Kemal Eroğlu'nun evde oturan oğlu Tayfur Eroğlu ve kızı Zeynep Günay karşıladı.

Ahmedinejad'a ev sahipleri tarafından kahve ve kestane şekeri ikram edildi. Odaları dolaşarak bilgi alan Ahmedinejat daha sonra evden ayrılarak otele döndü. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir