• DOLAR 32.564
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2410.94
  • ...
HÜDA-PAR`dan Amasya Din Bir Der`e iade-i ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Kurucu Üyelerinden Mahmut Tekdal, Ankara İl Başkanı Reşat Uşar ve  beraberlerindeki heyet Amasya'da faaliyet yürüten ve kurulduktan sonra ilk ziyaretlerini HÜDA PAR Amasya İl Başkanlığına gerçekleştiren Din-Bir-Der Amasya Şubesini ziyaret etti.

Heyeti, Din-Bir-Der Amasya Şube Başkanı Recep Ergül ve dernek başkan yardımcıları karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Din-Bir-Der Başkanı Recep Ergül, gelen heyete teşekkürlerini sunduktan sonra, "Kurulduğumuzdan bu yana bizi ziyarete gelen ilk kurum sizlersiniz. Bu ziyaret bizlerde bir vefa borcu oluşturmuştur" dedi.

İki ana önceliğimiz var

Din-Bir-Der olarak tebliğ merkezli bir faaliyet olduklarını söyleyen Ergül "İki ana önceliğimiz var: Doğruluk ve Beraberlik. Doğruluktan maksat hakkı söylemek, gizlememek, korkmamak. Beraberlikten maksat, birlikte hareket etmektir. Bugün İslam Ümmetinin en büyük sorunu kendini İslam`a maletmiş kesimlerin bir bütün oluşturamayışıdır. Herkes kendi elindekiyle övünmekte ve diğer kardeşlerini ötelemektedir. Oysaki birbirimizi sevmeli, en önde giden kardeşini desteklemeli, düşerse onu kaldırmayı bilmeliyiz. Bizler bir zincirin halkalarıyız, birbirimize bağlı olmalıyız. Bunu sırf Allah'ın emri olduğu için gerçekleştirmeli ve Allah'ın bize vadettiğini hedeflemeliyiz. Yüce Yaratıcıcmız bizlere Fatır Süresi 5'inci ayette "Ey insanlar Allah`ın vadi haktır sakın dünya hayatı sizi aldatmasın" diye buyuruyor " dedi.

Kendilerinin de parti olarak kurulduklarından bu yana İslam`ı kendilerine referans aldıklarını ifade eden HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Reşat Uşar, "Din  Bir  Der olarak faaliyetlerinizde muvaffakiyetler dileriz. Müslümanlar arasında bu tür ziyaretlerin devamlı olması, aradaki bağların kuvvetlenmesi için, çok büyük bir fayda sağladığı için, ziyaretlerin devamlı olması dileğimizdir" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti tekrar dile getiren Din Bir Der Başkanı Ergül "Tekrar tekrar size derneğim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür ziyaretlerin devam etmesini Yüce Allah`tan niyaz ediyorum. Rabbim giriştiğiniz işlerde kolaylık sağlasın." temennisinde bulundu.

Ziyaret karşılıklı sohbet ve ikramlarla son buldu.  (Serdar Ayhan - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir