• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
`Kürt meselesine islami çözüm` çalıştayı düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalıştayın Kürt sorununun İslami açıdan çözümünün konu alınacağını aktaran yetkililer, İslam`sız bir çözümün mümkün olamayacağını belirttiler.

“Bütün sorunlar İslam ile çözülür”

Günümüzdeki birçok sorunun İslam ile rahatlıkla çözülebileceğini aktaran Anadolu Platfromu Temsilcisi Ve Çalıştay Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Kayan, “Coğrafyamızın çözüm bekleyen en önemli sistem sorunu olan Kürt meselesinde, tüm halkımızın ortak arzuzu, adalet temelli bir barış ve kardeşlik ortamının sağlanmasıdır. Bu çerçevede savaş, siddet ve kaosun kalıcı olarak son bulması kürtlerin ve zulme maruz kalan bütün kesimlerin uğradığı haksızların tümüyle giderilmesi, bölgenin huızur ve selamete kavuşması için herkesin elinden gelen katkıyı sunması tarihi bir sorumluluktur. Başta Kürt meselesi olmak üzere, tüm toplumsal sorunlara, ancak İslam`ın adalet anlayışını ortaya koyan bir perspektifle yaklaşmanın kalıcı sonuçlar doğuracağı inancındayız.” ifadelerini kullandı.

“İslami çözüm önerileri ortaya konulacak”

Barış ve adaletin tesisi konusunda insiyatif alan İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu konuda söz ve önerileri topluma sunmak için bir dizi çalışma yürütüleceğini belirten Kayan, “7-8 Mart 2015 tarihinde Diyarbakır`da ‘Kürt Meselesine İslami Çözüm` konulu bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Bölgemizin birçok İslami Sivil toplum Kuruluşunun katılımı, Türkiye`deki birçok üst çatı Sivil Toplum Kuruluşu ve kanaat önderlerinin desteğiyle gerçekleştirilecek çalıştayda, Kürt meselesi ve çözüm süreci, bütün boyutlarıyla değerlendirilerek, İslami çözüm önerileri ortaya konulacaktır. Bu çabanın toplumsal huzur ve kardeşliğimize katkı sunmasını, yüce Allah`tan diliyorum” dedi.

“İslami bir çözüm için arayışlara girdik”

6-8 Ekim olaylarından sonra bölgedeki İslami gruplara, kanaat önderlerine ve İslami partilere birçok sadırıların gerçekleştirildiğini ifade eden çalıştay kurul üyesi Vedat Turgut ise çalıştay hakkında bilgi verirken, “Müslüman oldukları için saldırı yapıldı, bundan dolayı gerek doğuda gerek batıda İslami STK`lar, bir araya gelerek sorunu çözüm noktasında müslümanların söyleyeceği bir söz olduğunu uygulamak üzere 3-4 aylık bir görüşme trafıği oldu. Bu anlamda çeşitli toplantılar yapıldı. Toplantı neticesinde çalıştay kararı alındı. Bu çalıştay, istanbul`daki STK lar ile paylaşıldı. 22 il ziyaret edildi. Bu bölgede İslami STK ile iştişareler yapıldı. Bu iştişareler neticesinde 7-8 Mart`ta bir çalıştay yapılacak. Diyarbakır`da bu çalıştayda müslümanların Kürt meselesi ile ilgili söyleyeceği sözler vardır ve kürt meselesinde islami bir çözüm olmadığı zaman, kalıcı olmayacağını düşünmekteyiz.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir