• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
`Katillerin aramızda dolaşıyor olması bizi çok üzüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Esnaf ve Santkarlar Odaları Birliği (BESOB ) İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Başarılı Esnaf Kadınlara Ödül Töreni"ne katılan Başbakan Yardımcı Bülent Arınçi  burada yaptığı konuşmada son günlerde gündemden düşmeyen Özgecan Aslan olayına değindi

Arınç, katillerin dışarıda dolaşmasını üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Konuşmasında Mersin`de katledilen üniversite öğrencisi Özgecan`ı katledenlere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini savunan Arınç, “Böyle bir varlığı vahşice katleden, ona karşı şiddet kullanan, ona eziyet eden, onun haysiyetini, onurunu yerlerde sürükleyen vahşiler ve katillerin aramızda dolaşıyor olması, bizi çok üzüyor. Öldüğü, yaralandığı, yüzüne tokat, darbe yediği için hepimiz çok üzgünüz. Bunları çözmemiz lazım, bunlara imkân ve fırsat vermemek lazım, bunları yapanlara en ağır cezaları vermek lazım.” Dedi.

Her toplantıda esnaf ve sanatkârın korunması, perakende ticaretin düzenlenmesiyle ilgili kanunun çıkarılması gerektiğini belirten Arınç daha sonra, “İnanın 20 yıldır parlamentodayım. 20 yıldır takip ettiğimiz bu konuyu ne hikmetse özellikle AVM'ler, büyük alışveriş merkezleri, onların ödediği vergiler, yurt dışı, yurt içi lobileri böyle bir kanunun çıkmasına engel oluyordu ancak ısrarlarımız yerine geldi. Geçtiğimiz bayramlaşmada yine bu salonda ‘Bunu mutlaka çıkaracağız` diye söz vermiştim. Gider gitmez Bakanlar Kurulunda ele aldık. Süratle  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sevk etti. Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonunun da katkısıyla geçtiğimiz bir ay içinde bu kanun çıktı. Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanarak yürürlüğe sokulmuş oldu. Hayırlı olsun. Esnaf ve sanatkârımızı koruyan, onlara yeni imkânlar tanıyan, kolaylıklar temin eden bir kanun olarak yürürlükte."şeklinde konuştu.

"Boşanmalar evliliklerden fazla"

Ailenin ve dinamik nüfus yapısının korunmasıyla ilgili tedbirleri Başbakanın açıkladığını hatırlatan Arınç, “Kadınlar çalışıyor, çocuk sahibi oluyor, çocuklarına daha fazla zaman ayırmaları, onların eğitimiyle hayatıyla daha çok ilgilenmeleri, eşlerine daha çok zaman ayırmaları gerekiyor. Maalesef  Türkiye'de  bir sosyal facia olarak evliliğin artmakta olduğu ama boşanmanın onun biraz daha önüne geçtiğini görüyoruz. Bu çok yanlış, çok üzücü bir olay. Boşanmaların onlarca sebebi olabilir ama bu sebepleri ortadan kaldırmak, mutlu bir aile yuvasını meydana getirmek zorundayız. Anayasanın bir maddesi ailenin, bir maddesi de gençliğin korunmasıdır. Ailenin korunmasıyla ilgili gerekli tedbirleri alacağız. Dolayısıyla çocuğun daha ilk yıllarda mutlaka anne şefkatine ihtiyacı vardır. Onu beslemek, büyütmek, annenin evladının yanında olması çok daha önemlidir. Bu yüzden çalışan kadınlar için Sayın Başbakanımızın açıkladığı program, gazetelerde, televizyonlarda belki yeteri kadar verilmemiş olabilir ama çok önemlidir. O yüzden biz çalışan kadın olacak ama çocuğuna, evine daha fazla zaman ayırabilecek, bunun imkânlarını hazırlıyoruz.”diye konuştu.

"Bazı meslekler ölmeye yüz tutmuş"

Bazı mesleklerin ölmeye yüz tuttuğunu söyleyen Arınç devamla, “Bunlar için de faizsiz krediler vereceğiz, miktarları da yüksek olacak. Halk Bankasının muslukları, esnaf ve sanatkârımız için Allah'ın izniyle daha çok açıldı, daha çok imkân var. Bunlardan hep beraber istifade etmeliyiz. Esnaf ve sanatkârların memleketin omurgasıdır.  Esnaf ve sanatkâr kitlesinin içinden bir tane bile hırsız, uğursuz, ırz düşmanı, memleket haini çıkmadığını, bundan sonra da çıkmayacak.”ifadelerine yer verdi.

Tören, başarılı girişimci kadınlara Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından ödüllerin verilmesi nin ardından son buldu. (Zeki Aras/Sezer Özer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir