• DOLAR 32.553
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2422.83
  • ...
Gazetecinin ölümünü kartopu oynayarak protesto ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mimar, Mühendis ve Şehir Plancıları, gazeteci Nuh Köklü`nün vitrin camına isabet eden kartopu yüzünden öldürülmesini kartopu oynayarak protesto etti.

Kartopu oyunundan önce yapılan basın açıklamasını TMMOB adına okuyan TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Remzi Çınar, içinden geçtiğimiz süreçte toplumsal yaklaşım bozukluklarının anlamsız bir şekilde kin ve nefret duygusuna dönüştüğünü belirterek, bunun sonucunda toplumsal travmalar, yaralanmalar ve ölümler yaşandığını söyledi.

İstanbul Kadıköy`de gazeteci Nuh Köklü`nün arkadaşlarıyla kartopu oynarken bir esnaf tarafından, dükkânının camına kartopu geldiği gerekçesiyle bıçaklanarak öldürülmesinin yaşanılan toplumsal travmanın bir örneği olduğunu belirten Çınar, “Kar; güzelliği, temizliği, saflığı, barışı, çirkinliklerin örtüsünü simgeler. Kar soğuktan öldürür de. Ama kartopu bir oyundur.” dedi.

Türkiye`de ölmenin her geçen gün daha kolay hale geldiğini, kar beyazının da kana bulandığını ifade eden Çınar, düşmanlık duyguları yaratarak evden çıkamayan, konuşamayan, gülemeyen, hak arayamayan, korku dolu ve mutsuz bir toplum yaratılmak istendiğini dile getirdi.

Nuh Köklü cinayetinin de halkı birbirine düşman etmeye ve ayrıştırmaya yönelik sayısız eylemin ifadelerinden biri olduğunu ifade eden Çınar, “Benim esnafım gerektiğinde polistir, askerdir, Alperendir!  söyleminin yarattığı bir nefret cinayeti. Ülkedeki hukuksuzluğun verdiği cesaretle deliliğe sığınıp, sıradan bir davranış biçimi gibi işlenen bir öfke cinayeti. Aklı başında, sağduyulu, insanca duygular taşıyan bir kişinin inanamayacağı bu canilik Nuh Köklü`yü de ölüm öncesinde acılarına rağmen şaşırtıp düşündürmüş, son sözleriyle bunu dile getirmiş: Ne olur bu bir rüya olsun.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir