• DOLAR 32.603
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2503.163
  • ...
Görmez, Eğer Kudüs-ü Şerif ‘imdat` diye çağırıyorsa...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, Uluslararası Kudüs Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Hamid Bin Abdullah ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, Kudüs ve Mescid-i Aksa`nın maruz kaldığı tehlikeler ve çözüm önerileri, Kudüs hakkında dünya kamuoyunda farkındalık oluşturulması, eğitim faaliyetleri gibi konular ele alındı.

BENİ DE KABUL EDİN

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Görmez, Kudüs adına bir müessese kurulmuşsa ümmetin her ferdinin o müessesenin bir parçası olmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. Kendisinin de kurulan müessesenin bir üyesi olarak kabul edilmesini isteyen Görmez, “Eğer Kudüs adına bir müessese kurulmuşsa ümmetin her bir ferdi o müessesenin bir parçasıdır. Beni de bir üyeniz olarak kabul edin. Eğer Kudüs-ü Şerif ‘imdat` diye çağırıyorsa her Müslüman`ın o sese kulak vermesi gerekir. Çünkü Harameyn-i Şerifeyn Kudüs'süz düşünülemez” dedi.

EN BÜYÜK YARAMIZ

“Eğitim programlarımızda son yıllarda Kudüs konusunu işliyoruz. Birlikte de pek çok eğitim programında müşterek programlar yapabiliriz” diyen Görmez, “Zaman zaman bu konuları gelip anlatmanız çok faydalı olacaktır. Biz hutbelerimizde vaazlarımızda Kudüs konusunu sık olarak işliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuyu canlı tutuyoruz

Mehmet Görmez, İsra ve Mi`racı İslam ülkelerinden farklı kutladığmızı belirterek şöyle devam etti: "Bazı kardeşlerimiz bu tür geceleri kutlamayı bid`at kabul ediyor ama bizim ülkemizde böyle bir anlayış yok. Biz büyük bir Sünnet-i Hasene olarak görüyoruz. O haftalarda okunan hutbelerimiz Kudüs`le ilgilidir. Bütün vaazlarda bu konuyu daima canlı tutmaya çalışıyoruz. Uluslararası konferans konusunda da her türlü işbirliğine hazırız.”

Yeni Şafak 

Bu haberler de ilginizi çekebilir