• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Gaziantep'e Fıstık Parkı yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Fıstık Araştırma Merkezi’nin yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından,  “Fıstık Parkı” yapılacak. Kente gelen yerli ve yabancı turistler, fıstığın her aşamasını bu parkta görebilecek.

Parka, ayrıca çocuk köyü, festival meydanı, fıstık müzesi, karşılama yapıları, turist enformasyon merkezi, piknik alanları, su gösteri alanları, gölet, Fıstık Araştırma Merkezi ve 500 araçlık otopark da yer alacak.

“Fıstık müzesi de yapılacak”

Gaziantep’in yeni simgesi olmaya aday olan “Fıstık Parkı”nda bir de fıstık için müze yapılacak. Fıstığın yaş, kuru, kabuklu, kabuksuz olmak üzere birçok çeşitleri ile fıstıktan elde edilen ürünlerin sergileneceği müzede; fıstık hakkında bilgiler  de bulunacak. Fıstık Pakı’nın bünyesinde sergi ve satış ofislerinin de yer alacağı komleksler de yer alacak.

Parkın girişine fıstık renginde ahşap kaplama ve yeşil camlarla fıstık şeklini andıran bir görsel yapılacak. Bu sayede parka girenler dev bir Antepfıstığının görselinden geçerek parka girmiş olacak.

İki etap halinde yapılacak olan fıstık parkında, satış ünitelerinin yanı sıra, yeşil çatı uygulaması da yapılacak. Cephelerdeki yoğun cam uygulaması yeşil renkte olup fıstığı anımsatan bir görüntü oluşturulacak. Kompleksin toplam inşaat alanı 420 metrekare olurken, yüksekliği 17,5 metre olacak. Yapısal peyzaj alanının 12 bin metre kare olacağı parkta, 19 bin 666 bin metre kare de bitkisel alan olacağı belirtildi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir