• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Mısır`da darbe karşıtı gösterilerde 2 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Polis, Kahire'nin doğusundaki Matariye bölgesinde cuma namazının ardından düzenlenen darbe karşıtı gösteriye müdahale etti. Göz yaşartıcı gaz ve gerçek merminin kullanıldığı müdahalede biri çocuk 2 kişi hayatını katbetti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Husam Abdulgaffar da Anadolu Ajansı`na yaptığı açıklamada, Matariye bölgesinde çıkan olaylarda, 13-15 yaşlarındaki bir çocuğun, vücuduna saçma isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

Matariye`de görgü tanıklarına göre, gösteri yerinden geçen bir taksi şoförü de polis müdahalesi sırasında gerçek mermiyle vurularak katledildi.

Müslüman Kardeşler yanlısı Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifakı, polisin farklı kentlerde düzenlenen darbe karşıtı gösterileri gaz bombaları ve gerçek mermi kullanarak dağıtmaya çalıştığını ve müdahalede onlarca kişinin yaralandığını duyurdu.

Haftalık protesto kampanyası kapsamındaki gösteriler, başkent Kahire`nin yanı sıra İskenderiye, Cize ve Menufiyye kentlerinde de düzenlendi.

Gösterilerde Sisi`nin yaptığı askeri darbeye karşı slogan atıldı, pankartlar yükseltildi. Göstericiler, orduya siyasetten uzak durması için çağrıda bulundu.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te yapılan askeri darbenin ardından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dahil, Müslüman Kardeşlerin üst düzey birçok ismi hapse atıldı. Mahkemeler çok sayıda idam kararı verdi. Teşkilat 'terör örgütü' ilan edilirken, ülkedeki tüm faaliyetleri yasaklandı.

Darbeyi protesto etmek ve sonlandırmak amacıyla Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifakı kuruldu. Birçok siyasi partinin katıldığı ittifak, her hafta darbe karşıtı gösteriler düzenliyor.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir