• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Umrecilere Mers-Cov  virüsüne karşı bilgilendirme toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mers Cov hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, hastalıkla ilgili Bursa`da bir vakaya rastlamadıklarını belirterek, Umre ziyaretinde bulunacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Toplantıda ilk defa geçtiğimiz Eylül ayında Suudi Arabistan`da ortaya çıkan ve özellikle Umre ziyareti gerçekleştiren vatandaşları tehdit eden hastalıkla ilgili güncel bilgiler dile getirildi. Sağlık Bakanlığı`nın MERS`e ait son gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Akan, “Ülkemizde Hac ve Umre vazifelerini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan`a seyahat eden çok sayıda vatandaşımızın bulunması dolayısıyla gerekli tedbirler alınmaktadır.” dedi.

Umre`de hayvanlara temasta bulunmayın”

MERS virüsünün develerden kaynaklandığından şüphelenilse de hastalığın insanlara nasıl ve nereden bulaştığı konusunda net bir bilgi olmadığını ifade eden Dr. Akan, “Umre`ye gidecek vatandaşlarımız, kalabalık alanlarda maske kullanmalı ve hayvanlara temas etmemesi gerekmektedir. Sabun ve su ile sık sık elleri yıkamalı, virüsün bulaşma yıllarından olan ağız, burun ve gözlerle temas etmekten kaçınmalıdır. Ziyaretten sonraki 14 gün içerisinde ateş ile birlikte alt solunum yolu hastalığı belirtileri olan kişiler, bir sağlık kuruluşuna başvurmalı ve hekime seyahatine dair bilgi vermelidir.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir