• DOLAR 32.579
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2430.549
  • ...
Gaziantep`te 18 alime icazet aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptıkları eğitim faaliyetleriyle bölge halkının takdirini kazanan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) bayanlara özel icazet merasimi düzenledi. Bayanlara özel düzenlenen icazet merasimi saat 11.00'da başladı.

Yaklaşık 4 yıldır aldıkları Sarf, Nahiv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi ilimlerde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 18 kız öğrenci, salâvat eşliğinde salona girdiler. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet programında açılış konuşmasını Âlimler ve Medreseler Birliği üyesi Molla Müfit Yaray yaptı.

“Aziz İslam dinine hizmet etmenin en önemli çabası ilim öğrenmektir”

Bu davanın çok büyük fedakârlıklar, azim ve gayretlerle bu günlere kadar geldiğini vurgulayan Yaray, “Bu mübarek ve hayırlı merasim için bizleri bir arada topladığı için Allah (c.c) hamd olsun. Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Bu dava çok büyük fedakârlıklar ve azim ve gayretlerle bu günlere kadar bizlere ulaştı. Bu bir bayrak yarışıdır. Aziz İslam dinine hizmet etmenin en önemli çabası ilim öğrenmektir. Bu kızlarımızı ilim yolunda yetiştiren ebeveynlerden Allah (c.c) razı olsun. Benim ebeveynlerden bir isteğim bir ricam var. Bu âlime kızlarımız 5 yılda yetişti. Bu kızlarımız büyük bir emek sarf ettiler. İlim asla bitmez. Kızlarımız bundan daha çok çalışma azmi ve gayreti göstermek zorundalar. İşte anne ve babalar öğrenmiş oldukları ilimleri kendisinden sonraki nesillere ulaştırırlarsa ne mutlu onlara, ilim büyük bir denizidir. Öğrendiklerimizi paylaşır öğretirsek o ilmin bize faydası olur.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubunun ilahiler seslendirdiği programda sinevizyon gösterimi yapılarak ilmin en büyük zenginlik olduğunu konu alan tiyatro sahnelendi.

“Bu ülke bu gün cayır cayır yanıyor”

Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, "Bu ülke bu gün cayır cayır yanıyor. Öyle yanıyor ki, sırf bu şekilde ilim öğrenen kızlarımız yok diye, böyle tesettürlü kızlarımız ve bacılarımız olmadığı için bu ülke şuan kan ağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Kızların ilim öğrenmesinin önemine değinen Göktaş, “İşte ilim öğrenen kızlarımız sadece anne olduklarında bu şekilde bir nesil yetiştiriyorlar. Bu ülke bu gün cayır cayır yanıyor. Öyle yanıyor ki, sırf bu şekilde ilim öğrenen kızlarımız yok diye, böyle tesettürlü kızlarımız ve bacılarımız olmadığı için bu ülke şuan kan ağlıyor. Eğer bu kızlarımız olsaydı. Bu gün yaşadıklarımız meydana gelir miydi? Eğer bu kızlarımız yetişmiş olsaydı. Kendi çocuklarını, bak evladım kötü bir iş yapmak aklından geçtiğinde Allah'ı (c.c) hatırla, kötülük yapmak istediğin kişi birilerinin kızı ve annesidir diyerek uyarırdı.”dedi.

“Bu gün böyle anneler olmadığı Türkiye kan ağlıyor”

Bugün ilimi öğrenen alimelerin yarın yeni nesiller yetiştiren anneler olduğunu dile getiren, Göktaş, “İşte bu gün böyle anneler olmadığı için bu gün Türkiye kan ağlıyor. Böyle anneler Müslüman`ca yuvalarda bu şekilde yetişen ve yetiştiren anneler olmadığı için ülkemiz kan ağlıyor. Dikkat edin bu şekilde ilim elde eden kızlarımız topluma anne olarak değil muallim ve muallime olarak, üstad olarak bu ülkenin içine girdiğini düşününüz. Bu günün Firavunları bütün saltanatlarını kadınlar üzerinden yapıyor. Bu günkü Firavunlar dünkü Firavunlara benzemiyor. Bütün saltanatları örtüsüzlük ve çıplaklık üzerinedir. Vallahi bu günkü Firavunlar bütün gücünü terbiyesizlikten alıyorlar. İşte zaten bundan dolayı bu gün çarşaflı bacılarımızın çarşafına dil uzatıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Bir bayan edep ve hayâya büründüğü zaman şeytan ve dostlarının yapacağı hiçbir şey yoktur”

İslami ilimlerini tamamlayarak icazet alan alimelere seslenen Göktaş, “Bu ülkenin gidişatını değiştireceksiniz. İnanız ki, bir bayan örtündüğü zaman edebe, hayâya büründüğü zaman ne şeytanın ne de dostlarının yapacağı hiçbir şey yoktur. Onlar artık bitmiş ve tükenmiştir. O çarşaflı bayanın karşısında bütün sermayesini kaybetmiştir. Onun için Rabbim bu günkü bu güzelliği mübarek eylesin. Yolunuz açık olsun. Ama şunu asla unutmayın. Asıl göreviniz bu saatten sonra başlıyor. Siz alınması gereken bütün anahtarları aldınız. Aldığınız ilmi küçümsemeyin. Ama bu yetmez bundan elinizde ilmin zenginliğinin hazine anahtarları verir. Bundan sonra kendinizi geliştireceksiniz. Hedefiniz birer Zeynep Gazali olmak olsun. Bir Hz. Aişe, Hasan El-Benna, Seyyid Kutup neden bayanlardan bir Emine Kutup olmasın ki? Yeter ki azmedin. Yeter ki, Allah'tan (c.c) ilim isteyin. Allah (c.c) ilmi isteyeni verir. Biz buna inanıyoruz. Allah (c.c) bize öylesine güzellikler verdi ki, aklımızdan bile geçmeyen güzellikler verdi.” şeklinde konuştu.

“Cehalet imansızlığın ve bütün çirkinliklerin ana kaynağıdır”

Programda bir konuşma yapan Nisanur Dergisi yazarlarından Esma Akbalık ise, “Cehalet imansızlığın ve bütün çirkinliklerin ana kaynağıdır. İlim öğrenmeyen cahillerden yüz çevirip onlardan uzak durmalıyız. Hz Âdem'i (as) meleklerden dahi yüce tutan özellik Allah'ın (cc) Hz. Âdem`e isimlerini öğretmesidir. Yani Hz. Âdem`in âlim olmasıdır. İlim köleleri azad eden onları hep birlikte adeta sultanların seviyesine çıkartan yüce bir şereftir. Âlim tıpkı donanımlı bir askere, cahil ise cepheye eli silahsız giden bir askere benzer. Dünyada hayır ve güzellikler adına her ne var ise, hepsi ilmin neticesi olduğu gibi, başta küfür, fısk, isyan, hayâsızlık ve iffetsizlik gibi kötülüklerin ise hep cehaletin eseri olduğunu bilmekteyiz.” diye konuştu.

Program yapılan duanın ardından sona ererken, törende icazet alan kızların yakınlarının duygulandığı ve sevinçten ağladıkları görüldü.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir