• DOLAR 32.571
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2429.47
  • ...
İşitme engellilere hatip programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Müftülüğüne bağlı Ayhan Yücesoy Kız Kur'an Kursu'nda haftanın 4 günü 4'er saat eğitim alarak 3 ay içinde Kur'an-ı bitiren işitme engelliler için “SES SİZ” olun adlı hatim programı düzenlendi. 

Mardin Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan hatim programına Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Artuklu Müftülüğü İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Programda, işitme engelli bir öğrencinin işaret diliyle okudu besmele ve ardından arkadaşları için işaret dilini öğrenen diğer öğrenciler, hep birlikte Fatiha Süresini işaret diliyle okudu.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, böyle bir programa katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Mardin’den böylesine güzel duygularla ayrılmak nasip oldu. Ben emeği geçen hocalarımıza ve müftülüğün diğer yetkililerine gönülden teşekkür ediyorum.” dedi

Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun; evinde, ailesinde, çevresinde engeli olan vatandaşları din eğitimlerinden mahrum bırakmamak, dini duygularına katkı sunmak için açılan bu kurslara herkesi davet etti.

Coşkun, "Doğuştan veya sonradan, engelli olanların sayısı 8 milyonu aşmış durumdadır. Bunlardan 300 bine yakını işitme engellilerden, 300 bin kadarı da konuşma engellilerinden oluşmaktadır. Bu kadar yüksek bir sayıya sahip olan işitme engellilere yönelik bazı alanlarda birtakım çalışmalar yapılmış olmasına rağmen, din eğitimi alanı ihmal edilmiştir. Bu çalışmayla şimdiye kadar ihmal ettiğimiz işitme engelli vatandaşlarımıza din eğitimini vermeye çalışıyoruz bugün bu kızlarımızın bunu başarmış olmalarını görmek bizler gerçekten duygulandırdı. Ayrıca bize daha fazla sorumluluk yükledi.” diye konuştu.

Programın sonunda Vali Mustafa Taşkesen hafızlığını tamamlayan öğrencilere Tablet bilgisayar hediye etti. Öğrenciler de kendilerine eğitim veren öğretmenleri Nazan Ağalday’a çiçek sundular. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir