• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Kozluklular Şubat Ayı şehitlerini andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şubat Ayı Şehitleri için Kozlukta düzenlenen etkinlik İlim Der Yamaçlı Temsilciliğinde Osman Kaya`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra program Abdurrahman Doyar ve Musab Batı`nın Şubat ayı şehitleri üzerine seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programda Şubat Ayının önemine binaen kısa bir konuşmada bulunan Azad Eşiyok, Şubat ayında Hasan El Benna, Malcom-X, İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Said, Metin Yüksel gibi birçok İslam âliminin şehadet şerbetini içtiğini belirterek Şubat ayının bu vesileyle şehitler ayı olarak kabul edildiğini, söyledi.

Şehit kelimesinin şahit kelimesi ile aynı kökten geldiğini belirten Eşiyok, günümüzde şehitlik kelimesinin çarpıtılarak istismar edildiğini ve basın şehidi, demokrasi şehidi, sosyalizm şehidi, komünizm şehidi, cumhuriyet şehidi söylemleriyle gerçek anlamından yoksun bırakılmaya çalışıldığını, Bakara Suresi 154. Ayetini hatırlatarak, ancak ve ancak Allah yolunda öldürülenlerin şehit olabileceklerini, dile getirdi.

Konuşmasının devamında Eşiyok, "Şehitler baharın müjdecisidir. Kışın zemheri soğuğundan sonra mart ayı gelir. Mart ayından bir önceki ayda canlarını Rablerine adayan bu cengâverler kanlarıyla bizlere her iki anlamda da baharı müjdelemişlerdir. Şubat Ayı şehitleri kışın zemheri soğuğunu pak kanlarıyla ısıtıp İslam ümmetine kurtuluş yollarını açmışlardır. Şehadet kokulu şu mübarek ay dirilişin ve direnişin İslam`a olan teslimiyetin ve fedakârlığın zirve yapmasını gerektiren kutlu bir aydır. Çünkü şehitler ümmetin izzeti ve şerefi için canlarından, mallarından, evlad-u ‘iyallerinden vazgeçmişlerdir," dedi.

Yapılan konuşmanın ardından şehitlerin kısa hayatını konu alan slâyt gösterimi yapıldı. Tekrardan seslendirilen ilahi ve ezgiler programa duygulu anlar katarken, program verilen ikramlardan sonra son buldu.(Muhammed Said Aksoy – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir