• DOLAR 32.503
  • EURO 34.593
  • ALTIN 2481.203
  • ...
Vanlılar güneşli havanın tadını çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gün içinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla,  Vanlılar bu durumu fırsat bilip parklara akın ederek keyifli saatler geçirdi. Çoğu ilde kar manzaraları yaşanırken Vanlılar, sıcak havanın tadını çıkardı.

 

Birçok ilde kar yağışının etkili olması nedeniyle okullara ara verildi. Muş’ta ise soğuk hava nedeniyle onlarca hayvan donarak telef olurken, Hakkâri’de soğuktan musluklar dondu birçok çiftçinin hayvanları soğuk havaların etkisiyle ölü yavru doğurdu. Van’da ise tam tersine bir hava olması halkı parklara döktü.

 

Parkta sıcak havadan faydalanan Salih Gürkan,  “Memleketimiz normalde her yılın bu saatlerinde karlı olurdu. Bu yıl Allah’a hamdolsun güzel geçiyor. Hava çok güzel,  bu güzel havadan biz de yararlanalım dedik. Cemrenin havaya düşmesi burada kendini gösterdiğini görüyoruz. Batıya bakıyoruz çok soğuk kar manzaraları var. Her yıl soğuk havalardan biz çekiyorduk, şimdi de batı çekiyor.  Aslında İstanbul gibi batı şehirlerinde su sıkıntısı vardı, bu yıl rahmet yağıyor. Soğuk havalar etkiliyor, ama su sıkıntısı yaşanmaz inşallah şeklide düşünüyorum.” şeklinde konuştu. (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir